Kultura

Knjiga LUDIŠKA: Možete preći Voždovu ulicu

Poznati niški novinar i publicista, Timošenko Milosavljević, objavio je novu knjigu pod nazivom “Možete preći Voždovu ulicu”. Knjiga će se naći u knjižarama od sledeće nedelje, pisana je mesec i po dana, ali je “mutljavina” u glavi trajala dugo, rekao je autor.

Timošenko Milosavljević ne zna koja je ovo knjiga po redu koju je napisao. Kaže da ne broji svoje knjige. Ali zna da mu je ovo prvi “roman”, ili bar tako stoji u podnaslovu knjige.

“To što je u podnaslovu “roman”, ima elemente cinizma i nema tu mnogo od romana. Roman je jedino zato što mi omogućava da učestvujem u dodeli NIN-ove nagrade za roman”, rekao je u svom duhovitom maniru poznati novinar.

Za knjigu “Možete preći Voždovu ulicu” kaže da je knjiga “ludiška” jer mu je pružila mogućnost da piše slobodno “o nama na različite načine”.

“Pri tome nisam “gazio” ništa. Nego onako…malo krenem, malo se pravim lud. Gledao sam da čitaocima omogućim da nema dugačkih “kobasica”, mnogo poglavlja i glava, nego da može malo i da se pauzira u čitanju”, objasnio je.naslovna

Izdavač je “Punta”, a cena knjige se još uvek ne zna, jer se ni štamparska boja nije čestito osušila. Dizajn za korice je radio njegov sin Ivan i na tu činjenicu je posebno ponosan.

Prva promocija knjige “Možete preći Voždovu ulicu” biće održana na niškom Sajmu knjiga koji počinje 26. novembra i to najverovatnije na štandu Niškog kulturnog centra. Timošenko Milosavljević kaže da će posle Sajma uraditi i drugu promociju za koju već ima voditelja- glumicu Ivanu Nedović.

U knjižarama će se naći sledeće nedelje.

“Nismo krenuli sa velikom pompom, ali mislim da će brzo doći do čitalaca. Pisao sam je mesec i po dana intenzivno, a pre toga sam imao “mutljavinu” u glavi. S obzirom na kompoziciju knjige to je stvarno bila mutljavina. Onda sam primenio staru taktiku: počnem da pišem i onda ide. Pravilo je “nemoj sve da smutiš u glavi pre pisanja”, kazao je Niškim Vestima uz osmeh.bas lepe stvari o

.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com