Društvo

Ko će zakupiti podzemnu garažu u TC Ambasador? Parking servis odustao

Podzemni parking sa pedesetak mesta ispod niškog “Ambasadora” uskoro će biti dostupan i građanima, ali ovom javnom garažom neće upravljati JKP Parking servis, potvrdio je načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Ljubiša Janić. Uskoro će biti rapisan javni pozav za zakup ovog prostora od 1581 metra kvadratnog u Ulici Strahinjića Bana, dodao je Janić.

Niš je jedan od tri najveća grada u Srbiji koji još nema javnu garažu.

Od 2011. godine i donošenja Zakona o javnoj svojini, kako kaže načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić, Grad je utvrđivao vlasništvo parkinga i nedavno je Grad i zvanično postao vlasnik podzemne garaže u okviru poslovnog centra u Ulici Strahinjića Bana.

Prema ranijim najavama, garažom je trebalo da upravlja „Parking servis“ koji je želeo da preuredi prostor, ali kako nam je potvrđeno, ovo preduzeće je od toga odustalo.

„Nakon preuzimanja podzemne garaže u Ambasadoru došlo je do promene okolnosti na terenu, odnosno srušen je pregradni zid između parking garaže i susedne prostorije, pa nije bilo moguće dobiti dozvolu za rad za objekat koji nije prostorno ograničen. Iz tog razloga garaža je vraćena Gradu“, kažu u Parking servisu.

Iako je Parking servis sa ovom garažom mogao da uveća prihode za oko šest miliona dinara godišnje, trenutno ovaj prostor nije u funkciji.

„Garaža u TC Ambasador nije izdata. Mi smo ovaj prostor od 1581 metra kvadratnog tek prošle godine uveli u javnu svojinu Grada Niša. Garaža je bila u vlasništvu Nišavskog okruga i videćemo sada kako ćemo dalje. Pokušali smo da rešimo problem preko Parking servisa, ali su oni odustali. Ipak, naćićemo neko rešenje. Konkretno, ta garaža sada nije u funkciji ali će uskoro biti data u zakup preko javnog poziva“, kaže načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Ljubiša Janić.

Podsetimo, podzemna garaža ispod tržnog centra Ambasador izgrađena je pre više od dve decenije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com