Ekonomija

Iz Gorice odlazi još 58 radnika

U okviru racionalizacije broja zaposlenih u JKP Gorica 58 radnika biće proglašeno tehnološkim viškom, a za njihove otpremnine rebalansom gradskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 40 miliona dinara, potvrdio je načelnik Uprave za komunalne delatnosti, Miodrag Brešković.

U JKP „Gorica“ trenutno radi 188 radnika, a racionalizacijom broja zaposlenih predviđeno je da bude 130, saopšteno je na Gradskom veću tokom obrazloženja predloga o povećanju osnovnog kapitala niškog javno komunalnog preduzeća „Gorica“.

„58 radnika će biti proglašeno tehnološkim viškom, tako da će Gorica poslovati sa 130 radnika, što se smatra optimalnim brojem radnika za pozitivno poslovanje Gorice“, rekao je načelnik Uprave za komunalne delatnosti, Midorag Brešković.

Brešković dodaje da je rukovodstvu ovog preduzeća naložena nova sistematizacija radnika koja mora da se uradi do 31. decembra 2016. godine odnosno pre nastupanja novog gradskog budžeta.

„Preduzeće je uradilo novi Pravilnik o sistematizaciji, međutim Uprava i resorni većnik nisu zadovoljni tako da će to morati da se promeni. Struktura koja je ostala predviđena novom sistematizacijom bila je malo više službenička“, rekao je Brešković.

Uprava za finansije dala je pozitivno mišljenje u skladu sa Statutom grada Niša i Zakona o privrednim društvima da osnivački kapital JKP Gorica bude povećan za 40 miliona dinara. Novac je opredeljen isključivo za socijalni program radnika u Gorici, dodao je Brešković.

Za povećanje osnovačkog kapitala Gorice, Grad Niš je do sada, zajedno sa poslednjim izmenama, izdvojio nešto više od 334 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com