Društvo

Mercedesov autobus i dalje saobraća niškim ulicama

Mercedesov autobus i dalje saobraća niškim ulicama na kružnoj liniji 34, iako se na društvenim mrežama pojavila vest da je autobus koji je pre dve nedelje Grad Beograd ustupio na korišćenje Gradu Nišu, a kojoj je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić, vraćen u Beograd. Da je ovaj autobus i dalje na niškim ulicama, za Niške Vesti potvrdio je direktor JP Direkcije za javni prevoz, Saša Petronijević, koji se ovom prilikom još jednom zahvalio premijeru na kvalitetnom i vrednom poklonu.

Pre dve nedelje dana premijer Aleksandar Vučić uručio je gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću ključeve klimatizovanog autobusa kao poklon Grada Beograda.

Međutim, u petak, 28. oktobra na društvenoj mreži Twitter se pojavila vest da je Mercedsov autobus vraćen u Beograd. Ovaj tvit objavio je tviteraš pon imenom Blaža (@Sremski_Front), čija je objava izazvala mnogobrojne komentare građana.

Tvit„Znate onaj novi autobus koji je Vučić poklonio Nišu? To je bus GSP-a Beograd. Obrisali su mu garažni broj, doterali ga i odvezli u Niš. Pre neki dan ga vratili u Beograd. Ponovo mu stavili garažni broj i pustili ga u saobraćaj u Beogradu. Kakav cirkus od države smo mi“

Ovu vest je objavio i portal Opozicinar, ali kako nam je potvrdio direktor JP Direkcija za javni prevoz Niš, Saša Petronijević, autobus i dalje saobraća niškim ulicama.

„Vest koja kruži društvenim mrežama nije tačna. Mercedesov autobus i dalje svakodnevno saobraća niškim ulicama i to na kružnoj liniji 34, u smeru A i smeru B. Građani koji koriste javni prevoz mogu i sami u to da se uvere. Ovo je samo još jedan od napada na premijera. Ovom prilikom još jednom želim da mu se zahvalim i Gradu Beogradu na kvalitetnom i vrednom poklonu“, rekao je Niškim Vestima, direktor JP Direkcije za javni prevoz, Saša Petronijević.

Podsetimo, reč je o Ikarbus autobusu koji je izrađen u saradnji sa Mercedesom i koji ima wi-fi, klimu, brojače putnike i sigurnosne kamere.

Gradu Nišu je predat na korišćenje zahvaljujući saradnji niške Direkcije za javni prevoz sa Direkcijom za javnio prevoz Beograda, a koje su potpisale protokom o saradnji u aprilu ove godine.

Ikarbus Nenad Stankovic

Zamenik direktora JP Direkcija za javni prevoz Niš, Nenad Stanković sa putnicima u Ikarbusu

Istog dana primopredaje, autobusa je pušten u saobraćaj, a zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Niša Nenad Stanković obišao je putnike na liniji 34.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com