Društvo

Poboljšanje gradskog prevoza u GO Palilula

U GO Palilula kažu da je jedan od problema građana vezano za javni prevoz, nedovoljan broj autobuskih stajališta, a dobili su i molbu da se u selu Lalinac uvede kružna linija preko vikenda. Ovim povodom čelnici opštine i rukovodstvo JKP Direkcije za javni prevoz grada sastali su se danas kako bi razmotrili predloge i primedbe građana ove gradske opštine.

Problem sa proširenjem zona u okviru gradskog prevoza, izmeštanje stanica i uspostavljanje novih neki su od problema sa kojima se sreću stanovnici GO Palilula.

Čelnici opštine prikupili su primedbe i molbe sugrađana i sazvali sastanak sa rukovodstvom JKP Direkcije za javni prevoz grada na kome su razgovarali o unapređenju saobraćaja. Predsednik opštine, Aleksandar Ždrale izneo je na šta su se u prethodom periodu najviše žalili građani.

“Mnogi bi želeli da se u ulici Vojvode Putnika uvede još jedno autobusko stajalište. U selu Lalinac bi kružni autobus, makar preko vikenda znatno smanjio troškove Direkciji za javni prevoz a koristio bi građanima. Međutim, u ovom trenutku ne možemo da izađemo u susret molbi da se produži trasa autobusa u ulici Save Petrovića u naselju Rasadnik, jer Uprava za bezbednost saobraćaja ne dozvoljava, zato što je ulica tesna i pod velikim nagibom”, navodi Aleksandar Ždrale.

Najbolji put za ostvarivanje prava građana u pogledu javnog prevoza upravo je obraćanje matičnim opštinama kako bi što brže svima izašli u susret, kaže direktor JKP Direkcije za javni prevoz grada Niša, Saša Petronijević.

“Ono što ćemo odmah preduzeti je korekcija polazaka u selima Čokot i Donje Međurovo. Uvešćemo i stajalište u Ulici Vojvode Putnika na zahtev građana, a o ostalim predlozima ćemo dalje razmatrati”, zaključio je Saša Petronijević.

Inače, Direkciji se svakodnevno javljaju građani koji traže korekciju polazaka ili uvođenje novih stajališta, a osim sagledavanja ovakvih zahteva u budućem periodu suštinskih izmena neće biti, istakao je Petronijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com