Društvo

Stara prijateljstva za bolju budućnost

Opština Medijana potpisala je memorandum o saradnji sa osam bratimskih opština iz Srbije i regiona. Svaka od potpisnica će u određenom iznosu pokloniti nešto parku prijateljstva koji će biti izgrađen u naselju Brzi Brod.

Poklon za novu zelenu oazu na području opštine Medijana trebalo bi da bude nešto po čemu su opštine potpisnice poznate. Ispod svakog poklonjenog mobilijara stajaće pločica koja će podsećati na prijateljstvo, rečeno je na sastanku.

„Ovo je lepa inicijativa koju smo od ove godine ustanovili i biće praksa da se svake godine uoči opštinske slave okupljamo i produbljujemo svoja prijateljstva i razmenjujemo iskustva. Od grada Trebinja dobili smo česmu kod zgrade vatrogasnog doma, od opštine Sente sunčani sat, a sada želimo da i građani u ruralnim područjima naše opštine imaju svoj kutak za odmor i rekreaciju“, rekao je predsednik GO Medijana Milan Krstić.

medijana2

Dobru ideju koja je pokrenuta na Medijani pohvalio je i predsednik niške skupštine Rade Rajković koji je kao direktor Sudenstkog centra već sarađivao sa bugarskom opštino Montana i koju pamti po napoznatijem folklornom festivalu u Bugarskoj.

„Grad će pružiti pomoć kada je reč o projektima od nacionalnog i prekograničnog značaja. Uskoro će biti oformljena posebna jedinica koja će se baviti pisanjem projekata finasiranih od strane EU i onim na nacionalnom nivou“, najavio je Rajković.

Memorandum je potpisalo osam opština sa kojima GO Medijana ima bratimske odnose- opština Cenatr iz Skoplja, Ohrid iz Makedonije, grad Monatana iz Bugarske, Novi Beograd, Senta, Novi Pazar, Loznica iz Srbije i Trebinje iz Bosne i Hercegovine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com