Servisne

Od ponedeljka pijaca i na Somborskom bulevaru

Na Somborskom bulevaru od ponedeljka 24. oktobra počinje sa radom nova pijaca. Završni radovi su pri kraju, postavljanje tezgi biće već sutra, a trošarina se neće naplaćivati do nove godine, tvrde u opštini Pantelej i JKP Tržnica Niš.

Dugo najavljivanoj i konačno dočekanoj pijaci na Somborskom bulevaru najviše su se obradovali meštani ovog dela grada. Za njih to znači ušteda u vremenu i novcu.

„Nova pijaca za nas penzionere iz ovog kraja biće od velike pomoći jer su nam sve ostale daleko. Moramo da plaćamo karticu, promenimo po nekoliko autobusa i sa sve stvarima guramo se u gužvi. Žao nam što se ranije nisu setili da u ovom delu grada sagrade jedan ovakav objekat jer je naselje veliko“, kaže Petrović Petrija, meštanka.

Radovi na pijaci počeli su u jeku izborne kampanje i tada je najavljeno da će ona biti otvorena do početka leta. Kako je sada već jesen, pitali smo predsednika opštine Pantelej zašto se toliko kasni?

„Mi nikad nismo dali rok kada će biti završena, ali je bitno da poštujemo ono što smo obećali građanima. Ovaj prostor je više nego neophodan i za kupce i za prodavce jer će tu biti postavljeno za početak 15 tezgi, a obezbeđena su i parking mesta“, istakao je prvi čovek na opštini Pantelej Bratimir Vasiljević.

Ovo je četvrta pijaca koju je JKP Tržnica Niš u saradnji sa lokalnom samoupravom izgradila ove godine čime je ispunjen plan za 2016. godinu, tvrdi direktor tog preduzeća Radovan Milojević.

„Čekali smo da se završe građevinski radovi kako bi JKP Tržnica počela sa postavljanjem novih tezgi. Sa radom počinje u ponedeljak 24. oktobra i do kraja godine prodaja na njoj će biti besplatna“, najavio je Milojević.

Interesovanje i kupaca i prodavaca je veliko, kažu u Tržnici, a budućnost pijace zavisi od toga koliko smo uporni da se razaradi. Tarifa će od nove godine biti ista kao i za pijace 9. maj, i one u Brzom Brodu – 170 dinara po jednoj tezgi, najavio je on.

pijaca 01

U planu je da pijaca na Somborskom bulevaru jednog dana stvarno to i bude po svojoj površini, broju tezgi i izlagača, kao i raznovrsnosti proizvoda. Za početak, tu će se prodavati voće i povrće dok će mlečni kutak i mokri čvor biti naknadno sagrađeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com