Društvo

Drug nije meta” umesto “Dobro pamtim sve”

Oko majica koje su nosili igrači Partizana kao podršku nedavno ubijenom vođi navijača izazvale su lavinu komentara, većinom osuda. Osobe iz najrazličitijih sfera oglasile su se povodom ovoga i to uglavnom zbog slike na majicama. Međutim, portparol Radničkog, Sanja Mirković, podsetila je na tragično samoubistvo dečaka zbog vršnjačkog nasilja, kao i na tadašnju reakciju igrača kluba sa Čaira.

Bacajući akcenat na samu poruku jedne i druge kampanje, izjava devojke zadužene za medije u niškom klubu prošla je zapaženo, pa je ona o svojim motivima rekla:

Kao sportski radnik i neko ko je u sportu dugi niz godina, bilo mi je prosto neverovatno a u isto vreme i strašno, što se jedna ovakva tema uvukla u predmet interesovanja većine populacije, naročito dece. Smatram da je sport oblast koja treba da promoviše prave i zdrave vrednosti, a kao novinar svesna sam koliki je uticaj medija najpre na mlade a potom i one starije konzumente. Moja poruka odnosila se isključivo na to, da nije ni vreme ni mesto da se podsećamo takvih ljudi koji su, na ovaj ili onaj način, izgubili svoj život. Ne potcenjujem niti vagam bilo čiji život, ali jednostavno su ovakvi likovi nedopustivi na majicama naših sportista, koji su uzori najmlađoj populaciji.

Dodajući da nije bila subjektivna pišući status, podsetila je i na pozitivan gest igrača crno-belih:

Podsećam da su i igrači Partizana podržali akciju “Drug nije meta” i zbog toga imali i od mene ali i od javnosti veliko poštovanje, poslali su lepu poruku. Ovakav gest im ipak nije bio potreban. Postoje i drugi načini da se oda počast svom navijaču, a za to su zaduženi oni sami – navijači. U svetu ionako postoji iskrivljena i ružna slika o našem narodu, pa zašto bismo im ovako davali dodatni motiv da nas osuđuju i nazivaju nasilnicima, agresorima i kriminalcima? Naši sportisti su naši reprezenti u svetu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com