Društvo

BRAVO! Niški nastavnik pobednik prestižnog evropskog takmičenja (VIDEO)

Niški profesor informatike Dalibor Todorović, koji predaje u Osnovnoj školi “Sreten Mladenović Mika” juče je dobio prestižnu evropsku nagradu u Bratislavi. Prvo su čestitale kolege, među prvima oni iz njegove zbornice, prednjači Aleksandar Stojković koji je sa ovim niškim profesorom već sarađivao na mnogim projektima u kojima su učestvovali i đaci a koji su često bili nagrađivani.

Ova nagrada spada u kategoriju “eSkills for Jobs 2016 – Outstanding digital skills developer” koja se dodeljuju za izuzetno zalaganje u razvoju digitalnih kompetencija učenika. Dodeljuje se na prestižnoj eSkills konferenciji (“Europe in Digital Era” – Where skills are making the difference), ove godine u Slovačkoj jer ona sada predsedava Evropskom unijom.

14731099 698286706994446 8506737754066312539 n

Nagradu prihvatam ne kao pobednik na ovom takmičenju, već kao zvanično priznanje za moju dugogodišnju institucionalnu i samostalnu borbu i nastojanje za razvijanje ne samo digitalnih, već svih ključnih kompetencija učenika za 21. vek”, kaže Todorović za Niške Vesti.

Todorović je jedan od niških nastavnika koji su završili MOOC (Developing digital skills in your classroom) kurs “Razvoj kompjuterskih veština u svojoj učionici” i dostavili lekciju ili aktivnost koja se fokusira na razvoj digitalnih veština svojih učenika.

Kolege imaju samo reči hvale za nastavnika Todorovića.

“Lepa je vest da je moj kolega iz škole dobio evropsku nagradu eSkills for Jobs  2016 u Bratislavi. Zbog njega smo i mi kolege srećni, jer njegov primer pokazuje da radimo pravu stvar i da smo na dobrom putu. Mi smo radili mnoge projekte zajedno sa učenicima i često dobijali nagrade i priznanja. Ovo je dokaz da se vredan rad i briga za dečije znanje uvek isplati”, kaže Stojković za Niške Vesti.

U Bratislavi su dodeljene nagrade osobama sa visokim nivoom digitalnih veština i pismenosti na evropskom nivou.

“U četvrtak 20. oktobra u niškoj Osnovnoj školi “Sreten Mladenović Mika” od 12 sati organizujemo CODEWEEK gde ćemo predstaviti naše nagrađene filmove, nastavnike i decu koja učestvuju u projektima ali i koja svakodnevno vredno rade. Svi ćemo probati da se igramo kodiranja i Minecraft, dođite i vi?”, poziva na druženje nastavnik Aleksandar Stojković.

Čestitke, nastavniku Todoroviću upućuje i redakcija Niških Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com