Društvo

Koliko ste inteligenti saznajte na IQ tesitranju Mense u Nišu

Do sad je preko Mense Srbije testirano više od 15.000 ljudi. Da su genlijalci dokazalo je gotovo 7.500 ljudi, a ovo društvo najinteligentnijih ima više od 1.200 formalnih članova. Ipak, ukoliko ste inteligentni odnosno imate IQ preko 148, što je granica za učlanjenje u Mensu, to ne znači da ćete biti i bogati. „To je samo potencijal koji morate iskoristiti na pravi način“, kaže koordinator Mense Srbije u Nišu, Milan Petrović. Sledeće testiranje inteligencije u Nišu je u u nedelju, 23. oktobra u gimnaziji „Bora Stanković“ sa početkom od 12h.

Ove jeseni tesitranje inteligencije u Nišu se organizuje u okviru međunarodne manifestacije Dan inteligencije, kao i u svetlu obeležavanja 70 godina postojanja svetske Mense.

Članovi Mense čine 2% najinteligentnijih čitavog čovečanstva, što je istina samo zahvaljujući tome što neće svi da plaćaju članarinu i ne izlaze svi na testiranje.

Ipak, ukoliko ste inteligentni, odnosno imate IQ preko 148, što je granica za učlanjenje u Mensu, to ne znači da ćete biti i bogati.

„To je samo potencijal koji morate iskoristiti na pravi način“, kaže koordinator Mense Srbije u Nišu, Milan Petrović.

Prolaznost na testovima u Srbiji je iznad evropskog proseka i od kada ”Mensa” postoji kod nas, testirano je više od 15.000 ljudi. Da su genijalci dokazalo je gotovo 7.500 ljudi, a ovo društvo najinteligentnijih ima više od 1.200 formalnih članova.

Petrović objašnjava da testiranju mogu pristupiti osobe koje su navršile 17 godina, pod uslovom da nisu rešavale test Mense u prethodnih godinu dana i ne više od 3 puta u životu.

„Test ne zavisi od stepena obrazovanja, pola ili starosti i može da se prijavi svako ko je stariji od sedamnaest godina“, napominje Petrović.

Dan Inteligencije

Naknada za testiranje iznosi hiljadu dinara za zaposlene, a 700 dinara za učenike, studente, nezaposlene, penzionere.

“Naknadu za testiranje možete platiti i na licu mesta, 30 minuta pre početka samog testiranja uz prilaganje odgovarajućeg dokumenta na osnovu koga se može utvrditi da li pripadate nekoj od povlašćenih kategorija”, dodaje Petrović.

IQ testiranje Mense Srbije u Nišu obaviće se u nedelju, 23. oktobra, u prostorijama gimnazije “Bora Stanković” sa početkom od 12 sati.

“Dođite i proverite svoj potencijal”, kaže lokalni koordinator Mense Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com