Društvo

Grad Niš: Uskoro obnova džamije

Stara džamija u Šumatovačkoj ulici u Nišu uskoro bi trebalo da bude rekonstruisana. Grad Niš će pomoći u dobijanju dozvola za sanaciju ovog objekata, dok će predstavnici islamske zajednice pronaći investitora, dogovoreno je na prijemu u Gradskoj kući, a koji je gradonačelnika Niša priredio za vrhovnog poglavara islamske zajednice u Srbiji, Seada ef Nusufovića i muftiju niškog Eldina ef Ašćerića.

Prilikom prve posete poglavara islamske zajednice u Srbiji našem gradu razgovarano je o položaju islamske zajednice u Nišu, ali i o budućim koracima u vezi sa očuvanjem i restauracijom kulturno-istorijskih objekata islamske zajednice.

„Naš razgovor sa gradonačelnikom Niša bio je živ, prijateljski i ljudski. Dogovrili smo se buduće korake koji će biti na dobrobit i muslimana i građana Niša. Ovaj grad je važan za islamsku zajednicu, on je spoj istoka i zapada“, istako je vrhovni poglavar islamske zajednice u Srbiji, Sead ef Nasufović.

Gradonačelnik je naglasio da je Niš grad različitosti i da je u tome upravo njegova prednost. On je izrazio spremnost Grada da pomogne da se Stara džamija u Šumatovačkoj ulici, koja je u jako lošem stanju, restaurira i stavi u funkciju kako bi predstavnici islamske zajednice u Nišu mogli da je koriste.

„Trudićemo se koliko možemo da pomognemo u rekonstrukciji objekta u Šumatovačkoj, kako bi članovi islamske zajednice imali emsto za bogosluženje“, rekao je na prijem gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Gradonačelnik Bulatović istakao je da ukoliko postoji razumevanje i dobra volja ne postoji problem koji ne može da bude rešen, kao i da je cilj da u Nišu podjednako dobro žive predstvnici svih verskih zajednica.

Prema rečima Muftije niškog Eledina ef Ašćerćića, prvo sedište islamske zajednice u Srbiji bilo je u Nišu.

„Nadamo se da će nam Grad pomoći oko adminstracije, dozvola za rekonstrukciju našeg objekta u Šumatovačkoj, a mi ćemo potražiti investitora, kako ne bi gradski budžet bio opterećen. Nadam se da će sve biti uskoro završeno, u mandatu ove gradske uprave“, rekao je muftija niški Eledin ef Ašćerić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com