Društvo

BEZ PARDONA: Nesavesni vozač udario nišku humanitarku i pobegao sa lica mesta

Na humanitarku Marinu Adamović, koja u centru Niša sakuplja pomoć za lečenje bolesnih, sinoć je naletelo vozilo koje je oborilo zjedno sa invalidskim kolicima kojima se kreće. Incident se desio dok se vraćala iz Obrenovićeve ulice, u ulici Nikole Pašića u pravcu Komande. Nezgode se dešavaju, ali ova je posebna po tome što je vozač auta bez pardona i griže savesti, jednostavno, produžio dalje, kazala je Adamović Niškim Vestima.

Ovo nije prvi put da na Marinu, koja se kreće u elektronskim invalidskim kolicima, naleti automobil. Kaže da je poslednji, četvrti u nizu, nije mnogo potreso jer je na udarce „moćnijih“ već navikla.

Ono što je najviše povredilo je ponašanje osobe koja je bila za volanom. Bez „izvini“ nastavio je dalje. Automobil je slomio zadnje svetlo i zakačio upravljački deo kolica i to je šteta koju je ovoga puta pretrpela. Nada se, poslednji put.SLOMLJENO

Najjači udarac doživela sam skoro na putu do Rajićeve ulice na putu u službu Kućne nege. Tada mi je vozač kombi vozila najviše oštetio kolica, ali i pritekao u pomoć, popravio upravljački deo koji je najviše bio oštećen i ostavio broj telefona ako treba šteta da se plati“, ističe Marina.

Sreća prati hrabre i dobre, kaže Marina, jer se u njenom slučaju potvrdilo više puta. I posle ovog događaja, ona je ostala nepovređena, ali dodaje da je opasnost velika jer se na učesnike u saobraćaju kao što je ona, ne obraća pažnja.

Kolica su izuzetno skupa kao i njihovo održavanje. Mehaničara za njih u gradu nema. U susret mi izlaze ljudi iz jednog auto servisa koji zamene gume, dok za električni deo ne postoji majstor. Posle jučerašnjeg udesa, ne znam gde ću nabaviti oštećene delove?“, pita se ona.UPRAVLJAKI

Da podsetimo, Marina Adamović već godinama boluje od multiple skleroze i kreće uz pomoć električnih kolica koje je dobila na poklon od savesnih Nišlija. Oni su prepoznali njenu žrtvu i borbu da pomogne svakom kome je pomoć neophodna. Krećući se centralnim ulicama ona sakuplja dobrovoljne novčane priloge koje uplaćuje na žiro račun osoba sa teškim oboljenjima. Njen radni dan počinje u zoru, a završava se sa prvim mrakom, svakog dana bez izuzetka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com