Društvo

KC Niš u akciji ČEPOM DO OSMEHA

Niški Klinički centar pridružio se akciji „Čepom do osmeha“, čiji je cilj nabavka pomogala za decu sa hendikepom. Zahvaljujući ovoj humanitranoj akciji dvanaestoro dece dobiće električna kolica, terapeutske tricikle, specijalne stolove i stolice, dizalice i računar za slepe.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović istakao je da se KC Niš pridružio akciji jer ona ima i humanitarni i ekološki karakter.

„Sav prihod od prodaje čepova ide za decu širom Srbije. Pored toga utičemo na svest građana o značaju zaštite životne sredine“, rekao je Radovanović.

cepom do osmeha nis 720x540

Do sada je prikupljeno 60 tona plastičnih čepova, a novac dobijen na ovaj način iskorišćen je za nabavku pomagala za decu sa smetnjama u razvoju, rekla je predstavnica akcije „Čepom do osmeha“, Marije Cvetković.

„U okviru prvog konkursa, na preporuku lekarskog tima, pomagala su dobila četiri deteta, a u okviru upravo završenog drugog konkursa pomoć će dobiti 12 deteta sa područja od Subotice do Niša“, dodala je Cvetković.

Ona je dodala i da sve veći broj ustanova, škole, fakulteti, komunalna policija, benzinske pupme i razna udruženja priključuju akciji. Ugovor o saradnji sa ovom humanitarno ekološkom organizacijom potpisali su i predstavnici Predškolske ustanove „Pčelica“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com