Društvo

Prvo jesenje zasedanje niškog parlamenta

Prva jesenja sednice Skupštine grada Niša biće u petak, 7 oktobra. Odbornici niškog parlamenta raspravljaće o rebalansu budžeta za 2016. godinu, a zatim, između ostalog, i o programu održavanja komunalne infrastrukture javnog zemljišta gradskog i seoskog područja, kao i o usklađivanju lokalnih akata sa novim Zakonom o sportu, formiranju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Niša.

Sednica niškog parlamenta počinje sutra od 8 sati, a na dnevnom redu je 37 tačaka. Odbornici Skupštine grada Niša će u prvom delu sednice raspravljati o predlogu za rebalans budžeta kao i o izmenama i dopunama programa održavanja komunalne infrastrukture javnog zemljista gradskog i seoskog područja.

Razmatraće i predlog projektnog finansiranja lokalnih sportskih klubova, izveštaji o radu i finansijskom poslovanju zdravstvenih ustanova u Nišu, kao i predlog o prodaji tri lokala u Obrenovićevoj ulici, čime bi gradski budžet bio uvećan za 1,5 miliona evra.

Niški odbornici odlučivaće i o formiranju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Niša i izjasniti se o izboru predsednika i članova komisija za verska i socijalna pitanja, nazive ulica i delova naseljenih mesta, za praćenje etičkog kodeksa, za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti. Biće izabrani i predsednici i članovi Saveta za mlade i Korisničkog saveta javnih službi.

Odbornici će razmatrati i predloge o razrešenju i imenovanju članova nadzornih odbora pojedinih javnih preduzeća i ustanova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com