Društvo

Za put u GRČKU više NIJE potrebna međunarodna vozačka dozvola

Srpskim vozačima više nije potrebna međunarodna vozačka dozvola za putovanje u Grčku, saopštava Auto – moto savez Srbije. Kako se navodi na sajtu AMMS-a, a potvrđuje i Ministarstvo spoljnih poslova, vozačima se u Grčkoj priznaje vozačka dozvola Republike Srbije.

Međunarodna vozačka dozvola više nije potreban sprskim vozačima za putovanje u Grčku. Na sajtu Auto – moto saveza Srbije se navodi da se u slučaju dužeg boravka u Grčkoj srpska vozačka dozvola mora zameniti za grčku, što podrazumeva i polaganje vozačkog ispita.

Prema iskustvu dosadašnjih srpskih turista, grčka policija retko je tražila na uvid ovaj dokument, za koji je, inače, potrebno izdvojiti 3.340 dinara i traje tri godine od datuma izdavanja.

Međunarodna vozačka dozvola nije potrebna ni za Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Mađarsku, Makedoniju, Poljsku, Rumuniju, Slovačku, Hrvatsku, Crnu Goru, Češku itd.

Detaljnijii spisak zemalja za koje nije ili jeste potrebna međunarodna vozačka dozvola možete pogledati na sajtu AMSS-a i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com