Društvo

Uskoro VELIKI BRAT za sve niške inspekcije

Kako i na koji način rade sve gradske i opštinske inspekcije ubuduće će kontrolisati Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora, a kojom će upravljati većnik Svetozar Aleksov.

Do sada su kontrolu i koordinaciju rada svih poslova iz nadležnosti Grada Niša, preko šefova inspekcija, vršili načelnik i zamenik načelnika Uprave za imovinu i inspekcije poslove.

Formiranjem nove Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora biće omogućeno operativno delovanje svih inspekcija koje su u nadležnosti Grada, istakunto je na sednici Gradskog veća.

U praksi će to značiti da nova Komisija može da obezbedi nesmetanu primenu propisa, kako bi sve inspekcije ujednačeno postupale bez preklapanja nadležnosti. Osim toga, Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora kontrolisaće i rad komunalnih inspekcija koje su do sada bile u nadležnosti opština.

„Cilj obrazovanja Komisije je obuhvatniji i delotvorniji nadzor, kao i izbegavanje preklapanja i nepotrebnog ponavljanja nadzora i usklađivanje rada različitih inspekcija“, rekao je na sednici Gradskog veća, načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove, Ljubiša Janić.

Komisija će, koja bi trebalo da ima 20 članova, koordinasati rad budžetske, poreske, građevinske, komunalne inspekcije, kao i inspekcije za zaštitu životne sredine, puteve i saobraćaj. Inspekcije koje su u nadležnosti Republike Srbije i dalje će kontrolisati nadležna ministarstva.

„Komisija će razmatrati i davati mišljenja na predloge planova inspekcijskih nadzora, koje dostavljaju inspekcije. Pratiće nivo koordinacije inspekcija, inicirati mere i utvrđivati smernice i davati uputstva za unapređenje koordinacije inspekcija i delotvornosti inspekcijskog nadzora i pratiti njihovu realizaciju“, objasnio je novinarima član Gradskog veća, Svetozar Aleksov.

Gradsko veće odobrilo je formiranje ove Komisije, a njoj će se izjasniti odbornici Grada Niša na sledećoj sednici niškog parlamenta, koja je zakazana za petak, 7. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com