Društvo

Mlaki radijatori od sledeće nedelje

Funkcionalne probe izvorišnog sistema daljinskog grejanja su počele danas u Nišu i trajaće do 10. oktobra. To znači da se proverava rad 14 kotlarnica, odnosno samih izvora, čime se vrši provera i funkcionalnost toplovodne mreže, potvrdio je za Niške Vesti, direktor JKP Gradska toplana Niš, Zoran Stojanović.

Grejna sezona u Nišu zvanično počinje 15. oktobra. Do tada bi svi kvarovi postrojenja i toplovodne mreže trebalo da budu otklonjeni.

„Zbog kvarova toplovodne mreže ceo sistem je morao da bude ispražnjen. Sada ga ponovo punimo. Do početka grejne sezone biće završena popravka kotlova oštećenih tokom prošle sezone u toplani “Jug”, tako da će i korisnici koji su priključeni na tu toplanu imati na vreme tople radijatore. Izvođaču radova je za popravku naložen krajni rok do 17. oktobra“, rekao je Stojanović.

Gradska toplana raspolaže sa oko 80 km stare toplovodne mreže na kojoj je do sada registrovano osam manjih kvarova, a 20 km je nova i na njoj se ne očekuju „curenja“, objašnjava Stojanović.

„Od 31. avgusta dodatno smo angažovali radnike koji rade na sanaciji toplovodne mreže, ali i na isključenju 1.700 korisnika daljinskog grejanja. Stiglo nam je i šest novih zahteva korisnika koji žele da se priključe. Da bi sve bilo spremno za grejnu sezonu planiramo da uvedemo i rad tokom vikenda“, kaže Stojanović.

Na sistem daljinskog grejanja u Nišu priključeno je oko 30.000 korisnika i prema potvrdama gradonačelnika Niša, cena grejanja neće poskupeti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com