Društvo

Parlamentaraci Evropske unije u Nišu

U Nišu je danas boravilo 16 nekadašnji evropski parlamentarci sa kojima se susreo gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Razgovaralo se o novim mogućnostima investicija, kao i o privredno-ekonomskim potencijalima ovog dela Srbije.

“Za naš i grad i zemlju u celini veoma je važna vaša poseta, koja dolazi u važnom trenutku u procesu evropskih integracija Srbije, rečeno je na sastanku evropskih parlemntaraca sa predstavnicima gradske vlasti u Nišu.

Članstvo u Evropskoj uniji predstavlja prioritet u spoljnoj politici naše zemlje, a posredno je značajno i za funkcionisanje velikih gradova poput Niša, jer se otvara niz investicionih i tržišnih mogućnosti. To je posebno važno u svetlu skorašnjih izazova koji nas očekuju u procesu pregovaranja po poglavljima, istaknuto je na sastanku u Gradskoj kući.

“Važna poruka za građane Srbije je to što je Evropska unija odobrila otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Srbijom, na Međuvladinoj konferenciji u Briselu u julu ove godine. Imajući u vidu da su ovo dva najvažnija poglavlja na kojima počiva Evropska unija, a to su uvažavanje prava i sloboda svih građana i vladavina prava, to otvaranje ovih poglavlja predstavlja i veliko priznanje našoj vladi i našoj zemlji i njenom napretku u sprovođenju reformi” rekao je gradonačelnik Bulatović.

Prema njegovim rečima kroz usvajanje strateški važnih dokumenata i akcionih planova koji su u skladu sa dokumentima Evropske unije, lokalna gradska sredina želi da doprinese ubrzanju procesa reformi kako bi pokazala da je dobar partner Vladi Srbije na lokalnom nivou u njenim nastojanjima da nas približi članstvu u EU.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Niša Rade Rajković, a tokom susreta prezentovani su i privredno-ekonomski potencijali ovog dela Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com