Društvo

Niška “Tvrđava u Minecraftu” (VIDEO)

Učenici osmog razreda Osnovne škole “Sreten Mladenović Mika” i mentor profesor Aleksandar Stojković bili su najbolji na međunarodnom takmičenju KREF koji je održano u Brzeću u podnožju Kopaonika. Oni su osvojili i školski OSKAR koji su doneli u Niš. Njihov prikaz niške tvrđave bio je najbolji u konkurenciji kreativno – edukativnih filmova.

Osmaci Luka Veličković, Milutin Kocić, Uroš Marković i Nikola Stanković predstavili su se radom “Niška tvrđava u Minecraftu”. Oni su osvojili prvo mesto na međunarodnom školskom festivalu kreativnih edukativnih filmova “KREF” u kategoriji najbolji Minecraft video. Ovo takmičenje održano je na Kopaoniku u hotelu “Junior”.

a31ba436daf7d77792ba84eff60a8d03 L

Video prikazuje nišku tvrđavu pre rekonstrukcije u popularnoj igrici Minecraft. Na ovaj način učenici koristeći igru uče istoriju, geografiju i tehničko i informatičko obrazovanje.

Njihov mentor profesor informatike Aleksandar Stojković kaže da sve ovo na kraju ima smisla.

“Ovo što radim sa decom zaista ima smisla, a inovacije u nastavi izuzetna su prilika za kreativne nastavnike ali i učenike”, kaže za Niške Vesti Stojković.

Bitan je dodaje on taj korak sa svetom, koji moramo da držimo ako želimo napred.

Screenshot 20

Foto: Tvrđava u Minecraftu (najbolji rad na KREF-u)

“Kao jedan od 21 Microsoft inovativnih nastavnika pokušavam da ono što kolege nastavnici rade u svetu radimo i mi ovde. Učenici i mi smo deo jednog velikog kreativnog sveta punog novih ideja”, završava za Niške Vesti Stojković.

O ovoj uspešnoj petorci Niške Vesti su već pisale, još jula meseca kada su osvojili televizor za svoju školu u takmičenju “Budi kao Tesla”.

 

http://www.youtube.com/watch?v=d9NtGLRvMas

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com