Društvo

Brazilska borilačka veština Kapoera stigla i u Niš

Brazilsku borilačku veštinu Kapoera ubuduće će moći da uče i Nišlije. Ovaj neobični spoj borilačke i plesne veštine ima sve više poklonika u Srbiji, posebno u Beogradu i Novom Sadu, a oni koji će to tek postati, moći će da se oprobaju uz savete instruktora Luisa Klaudia Pinta de Faria koji želi da duh kapoere donese i u Niš.

Klub će početi sa radom 1. oktobra u prostorijama plesnog kluba Fenix. Proteklog vikenda ovaj neobičan sport bio je predstavljen Nišlijama u Obrenovićevoj ulici.

Učesnici kažu da su ih na početku Nišlije posmatrale začuđeno, da bi im se kasnije svo to prevrtanje i pokreti koje su oni izvali izuzetno dopali.

“Ona je svojim izvođenjem počela da privlači ljude koji su zainteresovani za njen muzički deo, kao i borce koji žele da nauče njen borilački segmet”, dodaju

Upis i promo trening kapoere (capoeira) je u subotu 24. septembra u 17 časova u plesnom klubu FENIX.

“Zahvaljujući Kapoeri mnogi su saznali i naučili puno toga o brazilskoj kulturi, da sviraju instrumente, da pevaju.. Kapoera je zaštićena od UNESK-a kao kulturna baština Brazila”, rekao je instruktor Luis Klaudi Pinta de Feri i dodao da očekuje veliki broj Nišlija na promo času.

Fenix je inače, jedan os najboljih plesnih klubova u Nišu sa mnogo medalja, a od 24. septembra upisuje i nove članove.

fenix

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com