Društvo

Niška policija čula gluve, SMS broj za pomoć

U Policijskoj upravi u Nišu počela je da funkcioniše SMS mobilna telefonska linija za gluve i nagluve osobe. Ovakav servis osmisli su policijski službenici u Nišu u saradnji sa Gradskom organizacijom gluvih i nagluvih u Nišu, koja će na određeni broj u Policijskoj upravi u Nišu, članovi Gradske organizacije moći da prijave sve događaje u kojima su im ugrožena lična, imovinska sigurnost i bezbednost.

SMS broj niške Policijske uprave predstavljen je Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih u Nišu, koji je uveden zahvaljujući projektu „SMS linija za gluve i nagluve osobe“, koji za cilj ima unapređenje lične i imovinske bezbednosti osoba sa oštećenim sluhom na teritoriji Nišavskog okruga.

U niškoj Gradskoj organizaciji gluvih i nagluvih kažu da su pre nekoliko meseci razgovarali sa predstavnicima niške policije o uvođenju SMS linije i da je sada realizovana, što im, kako kaže, mnogo znači, jer se osećaju bezbednije.

marija randjelovic„Broj na koje osobe sa oštećenim sluhom mogu da pošalju SMS niškoj policiji je poznat članovima Gradske organizacije gluvih i nagluvih u Nišu, a dostupan je svim zainteresovanim i na informativnim pultovima policijskih ispostava u Nišu. Namanjen je za hitne policijske intervencije i u takvim slučajevima osoba koja šalje SMS treba u poruci da dostavi jasnu i konciznu poruku odnosno: ime i prezime, kratak opis situacije, na primer: “krađa”, “obijanje”, “lopov” i adresu na koju policijski službenici treba da dođu“, kaže oficirka PU Niš, Marija Ranđelović.

Preko projekta “SMS linija za gluve i nagluve osobe” za članove Gradske organizacije je otvorena i email adresa: oficirzavezu.nis@mup.gov.rs putem koje osobe sa oštećenim sluhom mogu da se informišu o policijskoj pomoći u slučajevima kada im nisu potrebne hitne intervencije.

„Iako još ne postoji vatrogasni SMS broj, osobe sa oštećenim sluhom mogu preko ove policijske „SMS linije“ da prijave i požar“, dodaje Ranđelovićeva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com