Kultura

Hazel Purple osvojili publiku na niškom keju

Mladi niški bend Hazel Purple osvojio je brojnu publiku na niškom keju i odneo pobedu u finalu „Sedmog Medijana Balkanrok festa 2016.“

Iz godine u godinu festival je sve posećeniji. Profesionalna scena uz profesionalni prenos uživo! Ceo koncert je „strimovan“, prvi put od kada se održava, gledao se na prostoru celog Balkana, pre svega u gradovima i opštinama sa kojima Gradska opština Medijana sarađuje.

53 balkanrock fest“Za manifestaciju smo izdvojili milion dinara. Dižemo je za stepenik više ove godine i tako će biti svaki sledeći put. Naredne želimo da na ovoj bini vidimo bendove iz inostranstva s tim što će mladi muzičari iz Niša putovati na uzvratne svirke”, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i dodao: “Pokazaćemo da smo najveća niška opština u svakom smislu i pružati podršku mladim ljudima na svim poljima, ne samo na muzičkom planu. Prošlogodišnji pobednik je dobio od opštine sredstva za snimanje spota i to će biti ubuduće praksa, naglasio je prvi čovek opštine i pozvao mlade muzičare da nastave saradnju sa opštinom Medijana i posle tradicionalnog festivala.

Po rečima resorno zaduženog većnika za kulturu Gradske opštine Medijana Vladimira Đorđevića. Pobedio je „najmlađi“ bend na festivalu pa je cilj ostvaren, da se mladi podstaknu na kreativni rad i da im Balkanrok bude prva stepenica na putu ka profesionalnom uspehu.

“To znači da smo prepoznali talenat i kvalitet,opština, publika i žiri. Obećali smo da ćemo imati spektakl i imamo ga. Od ove godine unapređivaćemo ovaj festival u želji da bude što kvalitetniji, posećeniji i gledaniji. Pozivamo mlade da se bave muzikom, da budu naši saradnici, a opština Medijana će pokazati da je najveća, ne samo na papiru”, naglasio je Đorđević.

4 Le man

Na poziv prvog čoveka opštine Milana Krstića, čitava publika je ustala, pozdravila učesnike a za uzvrat dobila majice sa logom festivala i sjajnu gotovo četvorosatnu svirku.

U takmičarskom delu nastupili su i mladi autorski bendovi Vanredno stanje, Trandže, Supine i Bunker. Binu na Keju otvorili su gosti iz Velesa (Makedonija), grupa „Le Man“ čiji je član Borče Stojanov bio predsednik žirija ovogodišnjeg festivala. On nije krio iznenađenje podrškom koju lokalna samouprava pruža neafirmisanim bendovima i kvalitetom koji je video na bini niškog keja. Revijalno vreme ispunili su prošlogodišnji pobednici bend „Dexter“ i niški bend „Chromatic“.

42 Chromatic

Prema propozicijama festivala prva tri prvoplasirana benda nagrađena su snimanjem po tri pesme u profesionalnom studiju, a svi učesnici festivala dobili su vaučere za kupovinu muzičke opreme.

31 Hazel Purple

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com