Društvo

Udomljen golub PRELETAČ

Porodica u čiji stan na devetom spratu je ovog popodneva uleteo golub, javila se radakciji Niških Vesti da je pronašla vlasnika izgubljenog preletača. U pitanju je penzioner Jovan Talijan koji živi u Leskovcu.

Po njihovim rečima, Jovan Talijan penzioner iz Leskovca, već dugo gaji golubove i tačno je znao koji golub mu je nestao.

O golubu je rekao da je vredan primerak, visoko letač, ali da nema uslove da iz Leskovca dođe po njega jer živi od penzije koja iznosi 10 hiljada dinara. Porodici se zahvalio i zamolio da nađu golubara koji će ga čuvati, jer zna da u Nišu ima dosta ljubitelja ovih ptica.

Golubar iz Leskovca je dodao da golub nikako ne sme noću da bude u vazduhu zbog opasnosti od sokolova.

Porodica je pticu predala strastvenom golubaru u Durlanu, tako da je danas udomljen primerak pravog preletača koji je preleteo 50 kilometara da bi postao „Nišlija“.

A koliko dugo će ostati u Nišu…e, to se ne zna. Ako mu se ne dopadne, možda ponovo odluči da preleti u Leskovac, Jovanu Talijanu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com