Društvo

KONTRA PARADA: U nedelju “Porodična šetnja”

Dragan Živić kaže da je pokrenuo akciju „Porodična šetnja“ da bi pokazao šta su prave porodične vrednosti. Nije protiv LGBT „Parade ponosa“, ali jeste protiv da gradskim ulicama paradiraju samo oni. Parada koju organizuje poznati niški frizer zove se „Porodična šetnja“, a istomišljenike poziva da porodično dođu u nedelju 18. septembra u 12 sati na Trg kralja Milana.

Dragan Živić je frizer, oženjen je i ima tri sina. Najstariji ima 17, srednji 14, a najmlađi dve i po godine.

„Radimo i na četvrtom,“ rekao je Niškim Vestima iz osmeh.

Živić je i predsednik Udruženja frizera i kozmetičara Privredne komore Niš, kao i član Upravnog odbora Udruženja zanatlija Niša.

Na ideju da okupi ljude koji  dele njegove društvene i porodične vrednosti došao je jer ne želi da ulicama gradova paradiraju samo pripadnici LGBT populacije.

„Zaista nemam ništa protiv tih ljudi, ali sam protiv da se samo oni ističu. Želeo sam da u jednoj šetnji, uz smeh i šalu, okupim porodice, da pokažemo šta su prave porodične vrednosti, da se upoznamo i družimo,“ kazao je Živić.

„Porodična šetnja“ neće imati parole i obeležja, a ideja ovog Nišlije je da roditelji, zajedno sa svojom decom, nakon okupljanja na Trgu kralja Milana u podne, prošetaju Voždovom ulicom do Narodnog pozorišta, zatim ulicom Nikole Pašića pored Opštine, pa Obrenovićevom ponovo do Trga.PARADA

Nedelja je dobar dan, neradni. Porodice mi se masovno javljaju, oduševljeni su idejom i nadam se da će 18. septembra 100 do 200 porodica biti u ovoj našoj veseloj šetnji,“ kaže Živić i poziva istomišljenike da se priključe akciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com