Kultura

Niški bend Liga Izuzetnih Džentlmena svome gradu daruje koncert

Niški bend „Liga Izuzetnih Džentlmena“ slavi deset godina postojanja i rada. Koncert kojim žele da približe publici svoje iskustvo, muziku i druženje tokom poslenje dekade biće održan 17. septembra u Dvorištu Univerziteta u Nišu, a ulaz će, kako najavljuju, biti besplatan.

Verovali ili ne, niški bend „Liga Izuzetnih Džentlmena“ slavi 10 godina postojanja. Započevši karijeru 2006. godine kao akustični “cover” bend, “Liga Izuzetnih Džentlmena” je tokom godina proširila svoj originalni sastav i aktivnosti, pa danas radi i na autorskim projektima.

Sa kombinacijom akustične gitare i harmonike, nakon toga i specifičnom ritam sekcijom – bas gitara/kahon, bend je od samog početka prepoznatljiv po karakterističnom zvuku i energiji koju deli sa publikom.

Repertoar im je pažljivo biran, raznovrstan i originalan. Prepoznatljivi su što se ne ograničavaju isključivo na “mainstream”, te ih možete čuti kako sviraju i stvari sa “B” strana, kroz širok dijapazon alternative, popa i rock-a, sve do španskih, ruskih, italijanskih pesama.

Capture

Sa autorskim radom su počeli 2011. godine kada su i snimili nekoliko pesama: La Liga de los hombres extraordinarios, Sve je dobro (kad si tu), Pagliacci, Ta koja sanja isti san. Spotovi ovih muzičkih numera su emitovani na emisiji Gruvanje na RTV i MTV Adria. U tom periodu sastav se pojačava bubnjem, ali i dalje se trude da zadrže duh akustike.

viber image

„Sama činjenica da postojimo i radimo već deset godina je sama po sebi vredna barem jedne malo veće torte. Ipak, rešili smo da sa publikom podelimo više od toga, te ćemo im prirediti koncert, u organizaciji SKC-a Niš. Specifično za naš bend je što ga čine muzičari, lekari, asistenti na fakultetima, umetnici, kao i akustika u izvođenju i ton harmonike“, kaže za Niške Vesti, frontmen Dejan Hristov.

Pored autorskih numera i cover-a po kojima je ovaj niški bend prepoznatljiv, na bini sa njima će se pojaviti i njihov bivši član Asen koji za ovu priliku dolazi iz inostranstva, momci iz Danilovog Doživljaja Beča, Nebojša Savić iz kultnih Fleka, prof. Srđan Glišović – Đani iz legendarnog Tam Tama, zatim So&So, kao i još neki muzičari sa kojima su tokom godina sarađivali.

„Tokom koncerta, publika će na video bimu moći da vidi i spotove, snimke ali i zanimljive isečke iz zivota benda”, dodaje Hristov.

Koncert kojim žele da približe publici svoje iskustvo, muziku i druženje tokom poslenje dekade, biće 17. septembra od 21 čas u Dvorištu Univerziteta u Nišu odnosno u Banovini, a ulaz je besplatan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com