Kultura

Niški hor “Branko” u Jasenovcu

Povodom obeležavanja 75 godina od početka stradanja srpskog naroda sa prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Drugom svetskom ratu od strane ustaša i ondašnjeg režima nacističke NDH, a na poziv Njegovog Preosveštenstva Episkopa Pakračko-Slavonskog G. Jovana (Ćulibrka), Niška crkvena pevačka družina BRANKO odazvala se pozivu i uzela učešće na liturgijskom obeležavanju ovog tužnog sabranja.Arhijerejska liturgija održana je u nedelju 10. septembra u manastiru Sv. Jovana u Jasenovcu.

branko2Na Liturgiji su činodejstvovali patrijarh Vaseljenski sa patrijarhom srpskim Irinejom i velikim brojem vladika i sveštenika.

Članovi Branka su svojim sigurnim i umilnim glasovima sa galerije hrama u Jasenovcu ispratili celu Liturgiju čime su opravdali poverenje domaćina Episkopa slavonskog Jovana, a na zadovoljstvo mnogobrojno prisutnog naroda kako u samom hramu tako još više i u manastirskoj porti gde se Sveta liturgija pratila preko zvučnika i video ekrana.

Nakon Svete Liturgije članovi Crkvenog hora Branko prisustvovali su molitvenom parastosu Novomučenika jasenovačkih na prostoru samog spomen kompleksa Koncentracionog logora Jasenovac.

Hor Branko je nastavio put za Negotin gde je 11. septembra nastupio u okviru 51. Mokranjčevih dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com