Sport

Ples Nišlija na voždovačkom krovu

*Radnički u svemu nadvisio domaćina i stigao do pobede koja ga učvršćuje u vrhu tabele *Pavkov dvostruki strelac, upisao se i Mrkić, sjajan debi Miloša Stanojevića

Fenomenalno izdanje Radničkog na krovu voždovačkog stadiona i ubedljiva pobeda Nišlija za učvršćenje pozicije u vrhu tabele. Radnički je, sjajnom igrom u svih 90 minuta, potpuno ukrotio beogradske „zmajeve“, a pohvale niškom timu izrekao je i selektor Slavoljub Muslin, koji je gledao utakmicu iz VIP lože prelepog stadiona na krovu tržnog centra.

Radnički je od starta krenuo ofanzivno, sa malim formacijskim promenama u odnosu na dosadašnje utakmice. U dresu Nišlija debitovao je Miloš Stanojević , koji je igrao na mestu zadnjeg veznog, dok je Krstić igrao nešto ofanzivnije u odnosu na svoju dosadašnju ulogu u timu.

Nišlije su igrale odvažno, u svakom momentu pokazujući da žele da igraju fudbal, a prvi je domaćinu zapretio Arsić, iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je pogodio živi zid. Činilo se da je to bio nagoveštaj jedne zanimljive utakmice, ali u narednih pola sata bilo je malo uzbuđenja. Radnički je imao više od igre, češće je lopta bila na polovini Voždovca, ali nije bilo ozbiljnijih šansi, ni pred jednim golom. Najizgledniju šansu u prvih pola sata igri Radnički je imao u 30. minutu, kada je Mrkić povukao kontranapad, driblingom se oslobodio Boljevića, otišao u desno i onda šutirao na gol – jako ali i previsoko. No, to je bio uvod u vodeći gol gostiju, koji se dogodio samo dva minuta kasnije.

Lepo je tekla akcija Radničkog, Petrović je pronašao Aleksandra Jovanovića na levoj strani, usledio je centaršut, lopta je preskočila dvojicu fudbalera, stigla do Pavkova, koji je u gužvi uspeo da je zahvati i pošalje u mrežu – 0:1. Bio je to prvi gol mladog Novosađanina u dresu Radničkog, igrao se 32. minut utakmice.

Usledio je period nešto mirnije igre, a onda je, u 44. minutu, Voždovac imao stopostotnu priliku. Stanković je pogrešio, hteo je glavom da vrati loptu golmanu sa 30 metara, nije to učinio baš najspretnije, pa se Milošević iznenada našao sam ispred Bajića, ali je dao sebi prejak for, dovoljno da Vladimir Bajić paradom u noge otkloni opasnost. Na kraju prvih 45 minuta, Radnički je zasluženo vodio, jer je bio bolji, konretniji i odvažniji…

Trener Nišlija Milan Rastavac je u nastavku utakmice izvršio taktičku izmenu, jer se umesto Krstića u timu našao Radoš Bulatović, koji je zauzeo svoje mesto štopera, a Stanković je bio znatno ofanzivniji. I već u 47. minutu, Mrkić je imao stopostotnu šansu, jer se našao “oči u oči” sa Miloševićem, ali je oklevao I njegova neodlučnost koštala ga je upisa u listu strelaca. Od svega-samo korner. No, Radnički je nastavio sa ofanzivom i ubrzo je poveo 2:0. Radoš Bulatović je poslao dugu loptu, Arsić se našao u šansi, šutirao je, a Milošević je samo kratko odbio loptu. Na nju je natrčao Pavkov i sa peterca je smestio u mrežu – 0:2.

U narednim minutima samo je Radnički postojao na terenu, a Pavkov se ubrzo našao u novoj šansi. Imale su Nišlije kontru 3 na 2, ali je Pavkov zakasnio sa dodavanjem i sjajna prilika je propala. Minut kasnije, centarfor Nišlija ustupio je svoje mesto Dušanu Živkoviću, koji se već prvi prvom kontaktu s loptom našao u šansi, ali nije dobro prihvatio loptu i opasnost je prošla.

Nastavio je Radnički da napada, novajlija Stanojević dominirao je na centru i upravo je on bio začetnik akcije za treći gol. Prihvatio je ovaj stasiti momak loptu na sredini terena, a onda fenomenalno izbacio loptu do slobodnog Aleksandra Jovanovića na levoj strani, kapiten je filigranski dodao do zahuktalog Mrkića koji je sa ivice peterca, a ovaj klizećim startom ubacuje loptu u mrežu – 0:3 bilo je u 70. minutu utakmice.

Nije se Radnički zadovoljavao postignutim, Nišlije su i dalje plesale na polovini Voždovca, a posao im je bio olakšan posle drugog žutog kartona Stojanovića u 75. minutu. Tek u samom finišu i Voždovac je par puta pripretio I iz prelepog šuta sa 22 metra, Lukić je pogodio suprotan ugao i smanjio na 1:3.

No, Nišlije nisu želele da pokvare utisak primljenim golom. U 90. Minute, sevnula je kontra Nišlija, Arsić je primio loptu ispred šesnaesterca, otišao previše ulevo, ali onda je sjajnim udarcem lobovao golmana Miloševića za konačnih: Voždovac – Radnički 1:4.

Prelepa pobeda Nišlija..

MILAN RASTAVAC: ODIGRALI SMO NAJBOLjU UTAKMICU DO SADA

Na održanoj pres konferenciji posle utakmice strateg Nišlija nije krio zadovoljstvo zbog postignutog rezultata:

Odigrali smo najbolju utakmicu od početka prvenstva. Dosta smo se pribojavali ove utakmice, ali smo na vreme postigli gol i uspeli da nametnemo našu igru. Ova pobeda nam mnogo znači i u nastavku prvenstva očekujem još veći kvalitet u igri. Čestitam svojim igračima na postignutom rezultatu.

S druge strane, Bratislav Živković nije krio svoje razočarenje:

Čestitam kolegi Rastavcu na pobedi koja je mogla biti i ubedljivija. Činjenica je da su nam nedostajali neki igrači ali ne bih se bavio njima. Baviću se igračima koji su danas nastupili i mislim da neki, ne da neće biti više u sastavu ekipe, nego, neće biti više ni u klubu.

VOŽDOVAC : RADNIČKI NIŠ 1:4 (0:1)

Beograd, 10. septembra. Stadion SPC „Voždovac“.
Gledalaca: 500.
Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo).
Strelci: -0:1 Pavkov 32. -0:2 Pavkov 54. -0:3 Mrkić 70. -1:3 Lukić 88. – 1:4 Arsić 90.
Žuti kartoni: Putinčanin, Stojanović (Voždovac). Crveni karton: Stojanović (Voždovac) u 75. minutu.

VOŽDOVAC: Milošević, Sinđić, Dražić, Stojanović, Boljević, Putinčanin, Mihajlov, Pavlović (od 42. Lukić), Srećković (od 78. Petrović), Ćirković, Puzigaća (od 46. Ješić).

RADNIČKI: Bajić, Petrović, Miloš Živković, Stanković (od 79. Aleksa Jovanović), Radivojević, Stanojević, Krstić (od 46. Bulatović), Arsić, A. Jovanović, Mrkić, Pavkov (od 61. Dušan Živković).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com