Kolumna

Esej o klozetskoj šolji

I nije nekim ljudima mesto u toj šolji.

A nekima baš jeste.

Razlikuju se oni koji su toliko sranjce / deminutiv je da pristojnije zvuči inače je nepravilno u ovom slučaju, ali pošto su prilike takve napravićemo izuzetak/ da dva puta moraš da puštaš vodu za njima. Najskuplji osveživač ne može dugo da ih izbriše iz tvog života.

Nekad stavljam mirišljave kreme u nos, ali jok, još su tu. Jbg, kad su baš zasrali.

Ima i onih koji su mala govanca, onako često a po malko, ne znaš da li da im daš posip za mace ili ipak zaslužuju pravu ljudsku klozetsku šolju.

Jer nije taj porcelan, italijanski dizajn baš za svačije dupe.

Ima ta šolja šta da ispriča. Kakve su tu sve gozbe završile, a kad bi još i tračeve sa svih tih bahanalija mogla da ispriča, pola grada bi zaratilo.

Nego zezaju ove nove tehnologije. Dok se to negde iza drveta đubrilo rastao ili korov ili ruža. Potom kad su uveli stolice tu je bio onaj stari VIM majstor spirao to onako po narodski. Nekako smo se nosili. Onda se zaoštrilo to sa fekalijama i bacila se nauka na jačanje borbe, pa se rodili MR Proper, Bref, Domestos.

Sve neka zvučna imena protiv normalnih ljudskih potreba.

U tu je tek došlo do prevrata u civilizacijskom razvoju klozetske šolje!

Kako kaže moja Slaki: „slušaj je kako priča kao da serucka cvetiće!“ E tako nekako ta narodska se pretvorila u redovno stanje. Svi su doterani, ulickani, mirišljavi, niti prde, niti im se piški, nekad im se mokri a ono drugo, to kao da sruši svaki mit o boginji ženi i apolonu muškarcu. Klozetska ustvari postade bašta, da ne veruješ!

Svi bi mi da nam ono ispod miriše, pa tu su plave Ocean i Lemon kuglice i stvarno ja više ne znam da li piškim izgleda limunadu a recikliram direktno u okean iako je miljama daleko.

Klozetska me upozorila da smo neviđeni foliranti.

Ne znam kako vi ali ja sam skroz zbunjena.

Jedino mi je sad jasnije zašto onaj kotlić onoliko šišti, tek je njemu svega dosta!

Izvor: slucajni.wordpress.com

olja risticOlivera Ristić, rođena i živi u Beogradu. U srednjoj školi se obrazovala za žurnalistiku i jedno vreme radila kao novinar. Potom studirala na Filološkom fakultetu srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću, upuštajući se u rad u kulturi, marketingu. Trenutno radi kao analitičar medijskih objava. Autor je zbirke poezije „Snovi i beleške“ , brojnih kratkih priča objavljivanih u književnoj periodici. Autor je bloga Slučajni bloger / https://slucajni.wordpress.com/  . Bori se za vrednosti u kulturi i ima svoju facebook grupu Čitalište lepote i slobode – https://www.facebook.com/groups/1548845408734982/?fref=ts  Bavi se i izradom elektronskih knjiga i izdavaštvom u agencijii http://www.truedesignsr.com/   

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com