Društvo

LAF: Javni poziv za dodelu godišnje nagrade za borbu protiv korupcije

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) Niš, već drugu godinu dodeljuje godišnju nagradu pojedincima i institucijama koje su se svojim delovanjem istakle u borbi protiv korupcije u našem gradu. Konkurs je otvoren do 17. septembra, a predlagači mogu biti svi građani sa teritorije Niša.

Ova nagrada se dodeljuje u kategorijama: organ lokalne samouprave /funkcioner/ službenik, organizacija civilnog društva, novinar, pripadnik profesije i građani/grupa građana.

Kriterijumi za dodelu nagrada su:
1. da je kandidat iskazao antukoruptivni aktivizam prijavljujući slučaj korupcije, ukazujući javnosti na slučajeve korupcije ili pružajući pomoć/podršku uzbunjuvačima,
2. da je svojim profesionalnim/radnim angažovanjem doprineo borbi protiv korupcije i integritetu svoje profesije,
3. da je svojim znanjem i anažovanjem na efektivan način doprineo realizaciji mera iz Lokalnog plana za borbu protiv korupcije,
4. da je svojim aktivizmom doprineo izgradnji mehanizama za borbu protiv korupcije na nivou javnog, privatnog ili civilnog sektora na teritoriji grada Niša.
5. da je doprineo podizanju društvene svesti o neophodnosti borbe protiv korupcije i značaju građanskog aktivizma u toj oblasti. za teritoriju Grada Niša.

Rok za prijavljivanje kandidata je 17. septembar, a konačna odluka o dobitnicima nagrada biće doneta 23. septembra. Nagrade će biti uručene na Međunarodni dan prava javnosti da zna, 28. septembar 2016. godine.


Prvi dobitnici ove nagrade bili su prof. dr Đokica Jovanović, jedan od osnivača Udruženja predsednika Skupština stanara (UPSS) i novinar RTS-a Dragana Sotirovski.

Žiri za dodelu nagrade može odlučiti i da ne dodeli nagradu ove godine, a dobitnik nagrade, stiče pravo da, ukoliko želi, postane stalni član LAF-a.

Predlog za nagradu mora da sadrži kraću biografiju kandidata i obrazloženje predloga koji se popunjavaju u obrascu koji se nalazi na  http://www.lafnis.rs/, kao i na fejsbuk profilu LAF-a Niš.

Prijave se dostavljaju isključivo u elektronskoj formi na mejl adresu lafgradnis@gmail.com.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati članove LAF-a na telefone 064/ 88 247 87, 064/ 88 247 88 i 064/ 861 20 62.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com