Društvo

U “PČELICI”: Mučan sastanak, rešenje na vidiku

Današnji sastanak sa nezadovoljnim roditeljima dece koja su dobila nove, umesto starih vapitačica, održan je u upravi “Pčelice”, a završio se obećanjem direktora Zorana Jonića da će se o svakom podnetom zahtevu odlučivati pojedinačno. Jedna od nezadovljnih majki za Niške Vesti kaže “da je sastanak bio mučan i da je izneto mnogo prljavog veša.”

Današnji sastanak u “Pčelici” iniciran je nakon što su nezadovoljni roditelji već 1. septembra, zamenika gradonačelnika Miloša Banđura upoznali sa novonastalom situacijom u ovoj predškolskoj ustanovi, da bi juče, 5. septembra organizovali i protest ispred Gradske kuće.

Roditelji su, na današnjem sastanku, prihvatili obavezu da zahteve podnesu u pisanoj formi, a o eventualnom vraćanju vaspitačica na stara radna mesta u vrtićima širom Niša, odlučivaće stručni tim “Pčelice”.

Nezadovoljna majka J.M. za Niške Vesti kaže da je razgovor uprave “Pčelice” sa roditeljima trajao oko sat vremena u vrlo napetoj atmosferi, a da je zamenik gradonačelnika, Miloš Banđur, bio prisutan nekih desetak minuta.

“Miloš Banđur je podržao zahteve nas, roditelja, ali ga je direktor Jonić ućutkao i on je odmah zatim napustio sastanak”, rekla je ova majka Niškim Vestima.

Dodaje da je sastanku prisustvovalo petnaestak roditelja i isto toliko stručnih saradnika i odgovornih lica iz “Pčelice”, koji su, uz direktora Jonića, obrazlagali razloge za premeštanje vaspitačica i medicinskih sestara iz vrtića u vrtić.

“Iskreno… sramota. Iznošenje “prljavog veša” i neosnovanih razloga za premeštaj. Čuli smo da je direktor sazvao sastanak sa svojim timom još u 9 sati da bi se dogovorili šta da nam kažu”, rekla je Niškim Vestima nezadovoljna majka, J.M.

Predstavnici sindikata “Nezavisnost” i medicinskoj sestri u ovoj ustanovi, Marici Božić bilo je zabranjeno da prisustvuje sastanku, navodi  majka J.M.

“Direktor Jonić je na kraju obećao “da će izaći u susret gradonačelniku” i da sve primedbe o premeštenim vaspitačicama podnesemo u pisanoj formu, a da će se o svakoj od njih odlučivati posebno”, zaključila je J.M. navodeći da su neki roditelji odmah po završetku sastanka to i uradili.

Zamenika gradonačelnika, Miloša Banđura, Niške Vesti danas uspele da kontaktiraju, kao ni Zorana Jonića, direktora predškolske ustanove “Pčelica”.

Da podsetimo, nezadovljstvo roditelja premeštanjem vaspitačica u “Pčelicinim” vrtićima počelo je krajem avgusta, kada su dan pre početka školske godine dobili obaveštenje da deca neće imati vaspitačice na koje su navikli. Većinom se radi o deci predškolskog uzrasta koja imaju još samo jednu godinu do polaska u školu, a neke od vaspitačica su bile sa njima još od jaslica.DECA                                Protest ispred Gradske kuće, 5. septembar

U “Pčelici” tvrde da su premeštanja zaposlenih normalna stvar u okviru jedne ustanove i da je sve urađeno po zakonu. Premešteni radnici, pak, misle da je u pitanju revanšizam i hir direktora “Pčelice” Zorana Jonića, jer su nekima od njih nova radna mesta udaljena od domova i više desetina kilometara. Ovom odlukom premeštaj je dobilo oko 120 zaposlenih u “Pčelici”, aprila je premešten manji broj tehničkog osoblja, a prethodno masovno premeštanje iz vrtića u vrtić, urađeno je 2014. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com