Politika

Usvojen: Drugi rebalans

Niško Gradsko veće usvojilo je drugi rebalans budžeta za ovu godinu, ovim rebalansom povećani su rashodi za 562 miliona dinara a prihodi za 490 miliona dinara.

Ukupan budžet Grada je sada 12,719 milijardi dinara, on je veći za 4,62 odsto.

Preporuke Državne reviorske institucije razlog su za prekrajanje budžeta grada.

“Preporuke DRI usledile su nakon našeg odzivnog pisma i naša obaveza je da greške koje su pravljene u ranijim budžetima više ne ponavljamo”, rekao je Miljan Stevanović, načelnik Uprave za finansije.

Najbitnija primedba DRI je ta što je Skupština grada Niša 2015. godine usvojila odluku o dokapitalizaciju JP “Gradska toplana” za 200 miliona dinara, ali ta odluka nije ušla u budžet Grada Niša, istakao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.14233731 10202106922190685 741377384 o

“Rashodi grada su sada veći od planiranih za oko 1,1 milijardu dinara, od toga 884 miliona predstavlja preporuku DRI”, kaže Banđur.

Gradsko veće je na sednici izglasalo i nove sistematizacije za skoro sve gradske uprave, gde više neće postojati načelnici već rukovodioci.

Gradsku kasu će do kraja ove godine dopuniti poreski obveznici koji će da plaćaju porez na imovinu.

50 miliona dinara u niški budžet ulazi na osnovu plaćanja doprinosa za gradsko građevinsko zemljište, a 150 miliona grad će zaraditi od prodaje nepokretnosti. Na pitanje šta će to grad da proda, Banđur je odgovorio da su u pitanju lokali koji gradu samo predstavljaju teret.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com