Kultura

SUTRA: Nemanja Radulović nastupa u Moskvi (VIDEO)

Nakon što je 2. i 3. septembra sa Beogradskom filharmonijom održao koncerte na Kolarcu, veliki violinista Nemanja Radulović, 6. septembra nastupa u Moskvi, u čuvenoj sali “Čajkovski”. U oktobru izlazi i Nemanjin novi CD koji je u celosti posvećen Bahu.

Koncerti na Kolarcu pod nazivom “Podmoskovske večeri”, bili su predpremijera pred veliki koncert u sali “Čajkovski” u Moskvi, gde će violinista svetskog renomea, Nemanja Radulović, nastupiti u utorak, 6. septembra. Zajedno sa Beogradskom filharmonijom, Radulović otvara koncertnu sezonu Moskovske filharmonije.

Beogradskom filharmonijom dirigovao je Danijel Raskin, a publika na Kolarcu je prva mogla da čuje program koji će u utorak biti izveden u Moskvi. Naš violinista svirao je koncert za violinu i orkestar Arama Hačaturijana, jedno od najpopularnijih dela pisanih za violinu.

Novi CD Nemanje Radulovića i ansambla “Dabl sens” posvećen je Johanu Sebastijanu Bahu, a izdavač je nemačka muzička kuća “Dojče gramofon”. Na svojoj Facebook stranici, najčuveniji Nišlija se, između ostalih, zahvalio na saradnji Tijani Milošević i Aleksandru Sedlaru i dodao:

„Naravno, zahvalnost i J.S. Bahu za muziku koja mi je dala toliko radosti. Album će izaći u oktobru. Nadam se da ćete uživati„ napisao je violinista svetskog renomea.

Da podsetimo, Nemanja Radulović rođen je u Nišu 1985. godine. U Srbiji je bio do odlaska na studije u inostranstvu, trenutno živi u Parizu, u Francuskoj. Na predlog NUN veća Fakulteta umetnosti u Nišu, Senat Univerziteta u Nišu je 2012. godine jednoglasno doneo odluku o dodeli počasnog doktorata Nemanji Raduloviću.

Zahvaljujući Nemanji, pesma “Niška banja” postala je poznata širom sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com