Društvo

Sa niškog aerodroma poleteo prvi avion Ryanair-a (VIDEO)

Svečanim prolaskom aviona Ryanair-a kroz vodenu zavesu na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ uspostavljen je redovan avio saobraćaj ove niskotarifne kompanija iz Irske, Berlin – Niš – Berlin. Letovi će se odvijati dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom. Pored Wizz Air-a ovo je druga niskotarifna avio-kompanija koja od danas obavlja redovne letove iz Niša.

Avion Ryanair-a u Niš je prema redu letenja sleteo na niški aerodrom “Konstantin Veliki” u 15:10h i koji je svečano bio pozdravljen prolaskom kroz vodenu zavesu. Let za Berlin bio je pola sata kasnije. Avionom na relaciji Berlin – Niš – Berlin upravljao je srpski kapetan, Vladimir Milićević.

Vladmir Milicevic

Kapetan Milićević (desno) sa kolegom iz Srbije Stefana Jovanovića (levo); Foto: T6, Petar Vojinović

On je za vazduhoplovni portal Tango Six, izjavio da mu je veoma drago da se posle toliko godina pregovora oko dolaska Ryanair-a na tržište Srbije, to konačno i desilo.

„Velika mi je čast što sam izabran za prvi let do Niša. Aerodrom „Konstantin Veliki“ je morao da ispuni svetske zahteve oko standarda komercijalnog prihvata i otpreme, kao i oko bezbedonosnih uslova za letenje sa aerodroma, što su u Nišu profesionalno odradili. Sada su u stanju, što je i naš zahtev, da za 25 minuta urade turnaround“, rekao je srpski kapetan Vladimir Milićević.

Letovi će se odvijati dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom.

“Ovo je veliki dan za Raynair i Grad Niš. Srbija je 32 zemlja u mreži odakle naša kompanija leti i drago nam je što zajedno možemo da obeležimo početak saradnje,” kaže Kiara Ravera iz kompanije Ryanair.

Posle prvih letova, Ryanair-a će na niškom aerodromu realizovati i zimski red letenja iz Niša ka Diseldorfu -Weeze, Bratislave i Milana- Bergamo, o čemu su Niške Vesti već izveštavale.

“Najveća svetska lowcost kompanija kreće sa svojim letovima iz Srbije, i to baš iz Niša i mi smo zbog toga izuzetno zadovoljni, a svaka nova linija, našem aerodromu donosi 30.000 putnika godišnje”, istako je na svečanom prijemu, direktor aerodroma Vladica Đurđanović.

Prvi letovi iz Niša su popunjeni 100%, a iz Berlina 80 odsto.

“Grad Niš daje maksimalnu podršku razvoju aerodroma kroz planove, programe i budžet za narednu godinu”, rekao je gradonačlenik Niša, Darko Bulatović.

Ryanair je svim svojim putnicima iz Niša i onima koji lete do niškog aerodroma tokom septembra nudio veoma povoljne cene karata, već od 5 evra, dok će se u oktobru, novembru i decembru Ryanair karte prodavati po ceni od 9,99 evra.

Fly from Niš portal je na svojoj Facebook stranici uživo prenosio doček prvog aviona, a vodeni topovi se mogu videti na snimku na 1:05. Pogledajte video:

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com