Društvo

Grad Niš darivao đake prvake

Nakon priredbe, predstavljeni su učitelji, formirana odeljenja, a mališani su prvi put seli u đačke klupe. Takva je slika bila u svim niškim školama. U ovoj školskoj godini u Nišu ima 2.985 đaka prvaka, a za njih je Grad Niš obezbedio i poklone. Gradonačelnik Niša prisustvovao je priredbi koju je povodom početka školske godine i prijema prvaka organizovala škola u Paligracu.

U dvorištu su ostali roditelji, uzbuđeni više nego njihovi đaci prvaci. Dobrošlicu u školu i puno uspeha u školovanju, poželeo im je i gradonačelnik Niša, Darko Bualtović, koji je posetio prvake u Paligracu, gde će se nastava narednih meseca dana izvoditi u Domu kulture u ovom selu, jer se njihovo odeljenje matične škole „Lela Popović“ u Miljkovicu rekonstruiše.

Grad Nis darivao prvake„Poklonili smo školski pribor za sve đake prvake i poželeli mnogo dobrih ocena i najlepše trenutke u đačkom dobu. Želimo da doprinesemo da budu bolji nego što smo mi, kako bi bili uzorni građani Niša“, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

Nastavu u privremenoj školi u Domu kulture u Paligracu pratiće predškolci i osnovci. U prvi razred ove godine polazi ukupno sedmoro dece, iz matične škole „Lela Popović“ u Miljkovcu.

„Škola ima ukupno 77 đaka. Oni kreću u školu koja je građena 1911. godine i koja ima status zaštićenog kulturnog dobra“, kaže direkorka škole Dragana Đorđević.

Grad je za renoviranje isturenog odeljenja u Paligracu, preko Uprave za obrazovanje izdvojio 500.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com