Sport

Kik boks: Danilo, Stefan i Nikola u finalu Svetskog prvenstva

Sva tri takmičara Kik boks kluba “Niš” obezbedili su finala za Srbiju na Svetskom juniorskom kik boks prvenstvu u Dablinu (Irska) od 27. avgusta do 3. septembra 2016.

Aktuelni Svetski i Evropski šampion Danilo Ratkić (-67 kg – juniori), posle ubedljive pobede nad Ukraincem Rzayev Muradom, bio je ubedljiv i protiv Radoslava Kostova iz Bugarske. U borbi za zlatnu medalju boksovaće protiv Seydioglu Etem Rasima iz Turske.

Šampion Evrope Stefan Paunović (-75 kg – juniori), pokušaće da osvoji i zlato na Svetskom prvenstvu. U eliminacijama je zabeležio pobede protiv reprezentativca Poljske Michal Burdana, a u drugom kolu protiv Rusa Borisov Alekseya. U finalu će se sastati sa odličnim Poljakom Szymanowski Adrianom.

U svom prvom nastupu na Svetskom prvenstvu, Nikola Lazarević (-57 kg, mlađi junior), se pobedom nad Tsochataridis Panagiotisom iz Grčke, plasirao u finale gde će se boriti sa Kupijaj Mateuszom iz Poljske.

Srbija je učestvovala sa deset reprezentativaca i obezbedila 9 medalja.

Finala su na programu u petak i subotu, kada će se znati konačan sjaj medalja.

RatkicLazarevic i Paunovic1

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com