Društvo

VOZAČI USPORITE pored škole! (VIDEO)

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da je u zonama škole dozvoljena brzina 30 kilometara na čas. Ministar policije poručuje: Policija pojačava kontrolu.

Svako prekoračenje smanjuje šansu za preživljavanje deteta ukoliko dođe do nesreće, poručuju iz ove organizacije.

Deca kao pešaci najčešće stradaju u devetoj godini života.

“Apelujemo na roditelje čija deca sama idu u školu da se uvere da odlazak i povratak iz škole za njihovo dete nije postala puka rutina, da podsete decu na pravila saobraćaja, porazgovaraju o karakterističnim problemima i opasnostima na njihovom putu do škole i posledicama koje mogu nastati”, navodi se u saopštenju Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Saobraćajno obrazovanje i vaspitanje još uvek nije uvedeno u sistem osnovnog i srednjeg obrazovanja iako se radi o jednoj od najvažnijih sistemskih mera, kažu u Srpskom komitetu za bezbednost saobraćaja.

Prošle godine u Srbiji u saobraćajnim nezgodama poginulo je 14 dece.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Strefanović izjavio je da će policija tokom septembra intenzivno pojačati kontrolu saobraćaja oko škola u Srbiji, sa dovoljnim brojem saobraćajaca, radara i presretača, i nikom neće biti “gledano kroz prste.”

Danas u prvi razred osnovne škole kreće 16.300 dece u Srbiji, koji će se po prvi put suočiti sa izazovima u saobraćaju i da vozači to treba da imaju na umu.

U Nišu danas u prvi razred Osnovne škole kreće ukupno 2985 đaka.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com