Društvo

Gradski prevoz u Nišu spreman za zimski red vožnje

Sve je spremno za zimski red vožnje u Nišu, ocenjeno je na sastanku predstavnika Grada Niša i JP Direkcija za gradski prevoz. Kako su saopštili biće i novih linija, neke će biti produžene, a građani i dalje preko svojih matičnih opština i Mesnih zajednica mogu da iznose predloge kako bi gradski saobraćaj što bolje funkcionisao.

Dan uoči početka školske godine i primene zimskog reda vožnje u Direkciji za javni gradski prevoz u Nišu kažu da je sve spremno.

„Prethodnog i ovog meseca razgovarali samo sa predstavnicima opština u Nišu, Mesnih zajednica, ali i sa građanima koji su imali primedbe ili predloge. Septembar će biti mesec kada ćemo pratiti kako funkcioniše prevoz, ali i uvoditi i novine“, rekao je direktor JP Direkcija za gradski prevoz, Saša Petronijević.

Sastanku, u prostorijama Direkcije za javni prevoz, na kome je razmotrena situacija u javnom gradskom prevozu, prisustvovali su, osim predstavnika Direkcije i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradski većnik Igor Vojinović, kao i predstavnici prevoznika.

„Pozivamo građane da tokom septmebra daju predloge za izmene i dopune reda vožnje kako bi se promene uvele od oktobra. Zahteve mogu da podnesu usvojim matičnim opštinama ilu u Mesnoj kancelariji“, kaže gradski većnik, Igor Vojinović.

sastanakOvom prilikom gradonačelnik Niša je i pohvalio rad Direkcije i dodao da je zadovoljan kako sve funkcioniše. Direkcija posluje stabilno i starija dugovanja iz prethodnog perioda prema prevoznicima su izmirena. Smanjena su i izdvanja iz gradskog budžeta sa 600 na 30 miliona dinara, a ugovor koji je Direkcija potpisala sa Gradom jedan je od najstrožijih, rečeno je na zajedničkom sastanku.

„Pervoznici smatraju da je saradnja sa Direkcijom korkektna, ali da bi trebalo unaprediti naplatu prevoza i stvoriti dodatne prihode za prevoznike kako bi se ulagalo u vozni park i poboljšao kvalitet prevoza“, kaže zamenik direktora Nišekspresa, Milanka Nedeljković.

Kako bi u narednom periodu usklađivanje reda vožnje i broja linija bilo još bolje sa potrebama građana, Direkcija za javni gradski najavljuje uvođenje novog GPS sistema. Vrednost ove investicije je sedam miliona dinara. Iz Direkcije podsećaju i da je počela i zamena legitimacija za đake osnovnih i srednjih škola.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com