Sport

VK Nais: Bez prijema kod gradonačelnika, sledi protest

Predstavnici Skupštine VK Nais nezadovoljni tretmanom Grada prema rezultatima kluba i izdvojenim sredstvima za niški vaterpolo, najavili su protest ispred Gradske kuće. Termin održavanja protesta biće saopšten večeras nakon vanredne sednice Skupštine kluba.

Na ovakav potez, kako ističe predsednik Skupštine VK Nais, Goran Živić klub je primoran, jer “i posle petog dopisa upućenom gradonačelniku Niša da primi delegaciju kluba, ponovo smo putem mejla dobili saopštenje od gradskog većnika, Branislava Kačara”. Resorni većnik je u tom saopštenju naglasio da je “Grad uvažio interese kluba u okviru mogućeg, odnosno u razmerama koje dozvoljava obim sredstava u budžetu, kao i da davanje obećanja bez pokrića neće biti politika ovog gradskog rukovodstva”.

Predstavnici rukovodstva i Skupštine VK Nais uputili su, kako ističu, peti dopis gradonačelniku Niša, Darku Bulatoviću u kome navode da žele da razgovaraju o trenutnoj situaciji u niškom vaterpolu kako bi pronašli rešenje. Umesto toga, kaže predsednik Skupštine VK Nais, Goran Živić, dobili su saopštenje od gradskog većnika, Branislava Kačara koji ističe da je “Grad uvažio interese kluba u okviru mogućeg, odnosno u razmerama koje dozvoljava obim sredstava u budžetu”.

“Duboko nas brinu izjave da u Nišu para za vaterpolo nema. Da paradoks bude veći sve se ovo dešava posle zlatne medalje koju je vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila u Riju. Da li to Vi, ovakvim stavom, poručujete niškoj deci koja godinama svakodnevno treniraju u bazenu Čair da na njih ne računate, i da li im to rušite dečačke snove da se i oni jednog dana nađu na čuvenom balkonu rezervisanom za osvajače medalja sa velikih takmičenja. Da li im to pomažete u odluci da odu, kao što već i odlaze na koledže u Americi kako bi se tamo bavili vaterpolom, jer u drugom ili trećem gradu po veličini u zemlji olimpijskih pobednika, svetskih i evropskih prvaka uslova za to nema. Ili možda armiji mališana, koji posle još jednog uspeha reprezentacije kucaju na vrata kluba poručujete da dignu ruke od sporta”, poručio je dopisom gradonačelniku Niša, predsednik Skupštine VK Nais, Goran Živić.

Većnik za omladinu i sport Branisalv Kačar, Naisu se obratio zvaničnim saopštenjem putem mejla, u kome se ističe da “od svih relevantnih društveno odgovornih subjekata u oblasti sporta očekuje razumevanje jer Grad ima mnogo neizmernih obaveza prema drugim sportskim klubovima i da nije cilj da se podrži samo jedan sportski klub”.

Grad će podržati sportkse klubove u finansijskom I svakom drugom smilsu, u okvru mogućeg, odnosno u razmerama koje dozvoljava ovim sredstava u budžetu. Davanje obećanja bez pokirća neće biti politika ovog rukovodstva, bez obzira na pokušaj vršenja pritiska na Grad, na krajnje nekorektan način. Podržavano sport imlade sportiste, a ne pojedinačne klubove sa ambicijom da budu u povlašćenom položaju u odnosnu na druge”, navodi se u saopštenju Branislava Kačara, člana Gradskog veća reosrno zaduženog za omladinu i sport.

Za vaterpolo klub Nais Grad Niš je ove godine opredilo nešto više od šest miliona i 819 hiljada dinara. Od ukupno opredeljene sume za 2016. godinu Grad je do sada isplatio polovinu, tri miliona i 708 hiljada dinara.

Povodom ovog saopštenja i nezadovoljstva VK Nais o stanju vaterpola u Nišu raspravljaće se na vanrednoj sednici Skupštine kluba, koja je zakazana za 31. avgust u 19.30h.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com