Društvo

Zdravstveni pregledi zaposlenih u opštini Crveni krst

Veliki broj radnika u Gradskoj opštini Crveni krst odazvao se akciji preventivnih pregleda koju je organizovala opština sa niškim Domom zdravlja. Predsednik opštine Miroslav Milutinović kaže da će nastaviti i sa podrškom pregleda pacijenata na terenu u seoskim sredinama, kao i sa ovakvom vrstom unapređenja zdravlja zaposlenih.

Lekari opšte prakse, medicinske sestre, psiholog, epidemiolog, nutricionista, kao i patronožne službe pregledali su i savetovali zaposlene u Gradskoj opštini Crveni krst.

DZU toku ove uspešne akcije tim Centra za prevenciju obavio je: proveru nivoa šećera u krvi, proveru krvnog pritiska, skrining na kolorektalni karcinom, dijabet, depresiju i kardiovaskularne bolesti, prijavljivanje u školu za odvikavanje od pušenja i edukaciju žena za samopregled dojke uz mogućnost zakazivanja mamografije za žene starije od 50 godina.

„Lekari niškog Doma zdravlja organizovaće ovakve akcije i u 23 sela na području naše opštine, a nastavićemo i sa proverom zdravlja zaposlenih“, kaže predsednik GO Crveni krst, Miroslav Milutinović.

U okviru akcije omogućeno je ženama starosti od 25 do 65 godina koje nemaju izabranog ginekologa, niti zdravstveni karton u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi da zakažu PAPA test za rano otkrivanje raka grlića materice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com