Društvo

ahovski turnir za učenike

U susret Danu mladih Niša 2016, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula, u sredu, 31. avgusta, u OŠ „Kralj Petar Prvi“ organizuje se šahovski turnir. Dečaci i devojčice biće raspoređeni u tri starosne grupe i igraće po švajcarskom sistemu.

Četvrti po redu, tradicionalni turnir za učenike osnovnih i srednjih škola, pod nazivom „U susret Danu mladih Niša 2016“ održava u sredu, 31. avgusta 2016, u prostorijama OŠ „Kralj Petar Prvi“, u Nišu u 11 sati.

Igra se po švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje, holandska varijanta), u 7 kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču za partiju.
Takmičarski deo podeljen je u tri starosne grupe, zajedno i dečaci i devojčice: prvu čine predškolci i učenici prva četiri razreda, drugu od petog do osmog razreda, a treću srednjoškolci.

„Najupsešniji dečak i devojčica, u svim starosnim grupama dobijaju pehare, a medalje dobija po troje prvoplasiranih u svim grupama, u obe konkurencije, kao i tri najbolja predškolca i učenika škole domaćina“, kažu organizatori.

Pre početka takmičenja učesnici bi trebalo da uplate upisninu koja iznosi 250 dinara. Svi učesnici su dužni da obezbede ispravan šahovski časovnik, a šahovske garniture obezbeđuje organizator.

Dolazak učesnika i potvrda prijave za turnir je u sredu, 31. avgusta, u vremenu od 10:00 do 10:30 sati. Otvaranje turnira je predviđeno u 11:00 sati, nakon čega kreće prvo kolo. Svečano zatvaranje turnira i podela nagrada obaviće se 15 minuta nakon završetka poslednjeg kola.

Organizatori turnira su Šahovski savez Nišavskog okruga u saradnji sa Kancelarijom za mlade GO Palilula, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com