Kultura

Besplatne radionice za mlade muzičare

Udruženje „Štek House” iz Niša u saradnji sa Udrugom mladih „Agape“ iz Ljubuškog (BIH), pripremio je ciklus „Besplatnih muzičkih radionica“ za mlade muzičare ova dva grada. Radionice su zamišljene kako svojevrsna razmena mladih miuzičara iz Niša i Ljubuškog (Mostar) koji će se družiti i razmenjivati muzička iskustva zajedno sa mentorima u dve faze- prvoj fazi u Ljubuškom i drugoj fazi, u Nišu.

Osim što će se družiti na radionicama, polaznici će se bolje upoznati tako što će vreme u susednoj državi provoditi kod svog „kolege“ polaznika koji će mu ujedno biti i domaćin za vreme trajanja radionica. Radionice su namenjene onima koji bi voleli da obogate svoje znanje iz oblasti gitare, bas gitare, bubnjeva i pevanja.

Na konkurs se mogu prijaviti samo polaznici koji su punoletni,  sviraju jedan od instrumenata za koji se radionice organizuju i da su u mogućnosti da budu domaćini gostujućem polazniku iz Bosne i Hercegovine, napominju organizatori.

Pored ovih uslova, za prijavljivanje je potrebno poslati osnovne podatke (ime i prezime,datum i godina rođenja, e mail adresa, kontakt telefon, fotografija i „muzički“ CV u kome će malo detaljnije opisati svoje muzičko iskustvo). Prijave (u Word dokumentu) se mogu poslati na mail muzickeradionicenis@gmail.com sa naznakom „Prijava za BMR“, najkasnije do 11. septembra u ponoć.

Muzicke radionice Nis2

Projekat „Besplatne muzičke radionice” Niš je počeo sa radom 2014. godine kao pilot projekat istoimene neformalne grupe i do sada je organizovao tri ciklusa.

Prvi u klubu „Scena” otvorenog tipa za sve zainteresovane mlade muzičare. Drugi ciklus radionica je podržan od strane Grada Niša u okviru konkursa za omladinske projekte a rađen je u saradnji sa Centrom za unapređenje društvene svesti „Super Građanin” i trajao je dva meseca. Polaznici radionice su kao rezultat dvomesečnog rada održali koncert u klubu„ Feedback”. Treći ciklus je organizovan u niškom parku Čair u okviru „Eko-učionice” i bio je namenjen najmlađiim Nišlijama.

Od 2015. godine ovaj projekat predstavlja pod-sektor delovanja Udruženja „Štek House”. Ovu godinu Štek House je započeo projektom koncertne promocije albuma „Shine on me” , kantautora Marka Stojanovića Louis-a u martu mesecu, i održao radionice gitare u okviru festivala „PozitivNI” u junu mesecu.

Muzicke radionice Nis 3

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com