Kultura

Modne revije na Filmskim susretima

Na upravo završenim 51. Filmskim susretima, jedna od novina bile su i modne revije mlade Nišlijke Jelene Dimitrijević. Ona je, sa timom manekenki, u toku dva festivalska dana pokazala modele iz svoje dve kolekcije.

Jelena Dimitrijević, modna dizajnerka, poznata je Nišlijama jer je nedavno oslikavala platane u Balkanskoj ulici kao deo akcije “Za lepši Niš”. Sutradan je u doteranoj Balkanskoj ulici održana modna revija pod nazivom “Magic between woods”.

Za Niške Vesti umetnica kaže da je do predstavljanja njenih modela u Festivalskom centru FS došlo spontano:jelena d

                                Jelena Dimitrijević sa svojim modelima iz kolekcije “A new glow”

“Direkciji FS se dopalo to što smo prikazale u Balkanskoj ulici, pa su odlučili da nas pozovu da pokažemo modele u ovom, pratećem programu. Mislim da ćemo ulepšati i prostor u Oficirskom domu, gde ima puni ljudi, glumaca i novinara,“ kazala je Jelena Dimitrijević.revija

Na prvoj reviji prikazani su modeli na kojima je oslikan tekstil, haljine su lepršave, a inspiracuju je Jelena našla u legendarnom filmu Miloša Formana “Kosa”. Druga kolekcija se zove “A new glow”:mankenle

“Ovim modelima pokazujemo kako žensko telo može izgledati manipulacijom na materijalu. Sve ono što se ženi ne dopada na telu može se sakriti krojem, a sve ono što je dobro, može se istaći.” rekla je mlada umetnica.

Jelena Dimitijević dizajnira i materijale i modele. Na dve revije u Oficirskom domu učestvovalo je po osam manekenki. Dve najmlađe imaju po 14 godina i idu u školu, dok većina studira i manekenstvom se bavi iz hobija i ljubavi.

“Ni jedna od njih se ne bavi profesionalno manekenstvom, ali taj posao rade savršeno”, zaključila je mlada niška kreatorka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com