Magazin

Pravoslavni vernici slave SVECA koji je predvideo gde će se roditi ISUS HRISTOS!

Prvo je predvideo da će zbog idolopoklonstva biti kažnjena prestonica izrailjskog carstva Samarija, a zatim Jerusalim, pošto je Božije pravosuđe odredilo da Samariju razore Asirci, a Jerusalim Haldejci, da bi saopštio radosnu vest da će se Isus Hristos roditi u Vitlejemu

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog proroka Miheja II. Sveti prorok Mihej II je bio iz Judinog plemena, iz sela Morasi, pa su ga zato zvali Morasićanin.

Kad je on prorokovao u Jerusalimu carevali su Joatam, Azah i Jezekije, a u to vreme živeo je i sveti prorok Isaija.

Sveti Mihej izobličavao je svoje savremenike što su ostavili istinitog Boga, pali u idolopoklonstvo i usvojili pogane neznabožačke običaje. Sa tugom im se obratio u Božje ime: “Ljudi moji, šta vam učinih? čime vas uvredih? čime vam dosadih? Odgovorite mi. Što vas izvedoh iz zemlje Misirske i izbavih iz ropstva, zato li mene ostaviste, a idole neznabožačke sebi za bogove izabraste?”

Govoreći o zlostavljanju, nepravdama, grabeži i uvredama koje su ubogima nanosili kneževi, sudije i starešine, sveti Mihej je govorio:

“Čujte ovo, poglavice doma Jakovljeva i knezovi doma Izrailjeva, koji mrzite na dobro a ljubite zlo, ne treba li vam znati i tvoriti što je pravo? No vi tako nepravedno tlačite nište i uboge ljude nevine, da i kožu sa njih odraste, i kosti im polomiste, i tela im zdrobiste, kao da ćete ih u lonac metnuti i jelo spremati. Čujte ovo, poglavice doma Jakovljeva i knezovi doma Izrailjeva, koji se gadite na pravdu, i sve što je pravo izvrćete; koji gradite Sion krvlju i Jerusalim nepravdom!”

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com