Sport

Neizvesna utakmica Radnički – Mladost, stadion bez struje

Još uvek se ne zna da li će „Radnički“ u subotu, 27. avgusta od 20 sati igrati sa ekipom „Mladosti“ iz Lučana, budući da je stadionu, za dug od preko 4 miliona dinara, po nalogu direktora „Jugoistoka“ Bobana Džunića, pre dva dana isključena struja. Ovaj dug nije njihov, već Grada, a utakmica je, kažu u „Radničkom“, veoma bitna jer im eventualna pobeda donosi treće mesto na superligaškoj tabali.

Kako su Niške Vesti već obavestile, fudbaleri „Reala sa Nišave“ već dva dana treniraju bez struje. Treninzi se obavljaju na pomoćnom stadionu, plaćaju se privatne perionice, a fudbaleri se tuširaju u hali „Čair“, što izaziva veliko nezadovljstvo i remeti koncentraciju pred važnu utakmicu.tabela

Današnja konferencija za novinare, je  imala je dva nezavisna toka: u jednom se govorilo o spremnosti ekipe za subotnji susret sa ekipom „Mladosti“ i očekivanjima trenera i fudbalera, a drugi je najvaljivao i mogućnost otkazivanja utakmice zbog seče struje po nalogu „Jugoistoka“.

Predsednik kluba, Radan Ilić, pokazao je dopis, koji je potpisao direktor „Jugoistoka“ Boban Džunić, u kojem je apostorfirano “da problem nije mali, da je rešiv, ali da je „lopta sada u posedu Grada“, odnosno da Radnički kao klub nema nikakve veze sa cifrom od 4.176.000 dinara, koliko iznosi dug za struju, nakon što je još septembra 2013. godine istekao ugovor o privremenom priključku između Grada i EPS-a i dodao:

Mi, kao klub ne dugujemo ništa po ovom osnovu. Zna se da je ranije kupac struje bio Grad Niš, da je taj ugovor u međuvremenu istekao, a da je EPS nastavio da isporučuje struju. I to nije sporno. Nastao je dug koji mora da se plati, a jasno je da to mora da plati Grad “, rekao je Ilić.pres radnickog

Ovaj problem postoji u poslednje tri godine, a zašto do sada nije rešen, ostaće enigma.

“Činjenica je da je došao u najgorem trenutku. Jer smo sada u situaciji da pobedom nad “Mladošću” dospemo na treće mesto superligaške tabele. Očekuje se da iz kola u kolo budemo sve bolji i svi u klubu veruju da idemo ka tome da “Radnički” naredne sezone igra u Evropi. A pojavljaju nam se ovakvi, da ne kažem banalni, problemi”, rekao je Ilić.

Po njegovim rečima u dogradnju i rekonstrukciju stadiona uloženo je milijardu i po dinara, “a uvek se nađu neki problemi, to je više nego neodgovorno,” kazao je.

Promena termina održavanja utakmice je nemoguća, jer po rečima rukovodstva “Radničkog”, zajednica superligaša to ne odobrava. Ako niški klub ne odigra ovu utakmicu, ona će se završti službenim rezulatom 3:0 u korist gostiju.

Na kraju, Ilić je izrazio nadu da će problem do subote , ipak, biti rešen:

”U kontaktu sam sa gradonačelnikom, obećao je da će dati sve od sebe da problem bude rešen, makar privremeno. I to zaista mogu da reše samo Grad i distribucija. Ali, vreme polako ističe. Posle će biti kasno”, rekao je Radan Ilić na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama ovog kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com