Društvo

Super autobus” u četvrtak u Nišu

Mobilni edukativni tim „Super autobus” nastavlja ciklus letnjih aktivnosti na otvorenom. Nakon aktivnosti koje su održane u Bujanovcu, Aleksincu, Beogradu, Pirotu, Paraćinu i još drugim gradovima, mališani iz Niša imaće priliku da u četvrtak, 25. avgusta, od 17 do 19 časova, u parku Čair, uče, igraju se i razvijaju svoju kreativnost, kroz druženje sa članovima „Super autobus tima”.

„Super autobus” tim je i ovog puta pripremio čitav niz edukativnih i zabavnih aktivnosti, koje će deci omogućiti učenje kroz igru i zabavu. Mališani će kroz crtanje, pisanje i učešće u različitim grupnim igrama moći da uživaju u kvalitetno provedenom vremenu i razvijanju novih znanja, najavljuju organizatori.

Pozivamo sve roditelje, tetke, bake i deke da u ponedeljak dovedu svoju decu i da svi zajedno učestvuju u zanimljivim akcijama, koje je pripremio naš „Super autobus” tim.

„Super autobus” je šareni mini kombi, kojim mobilni tim edukatora obilazi opštine u Srbiji, pružajući deci iz socijalno isključenih i marginalizovanih grupa mogućnost da kroz igru, razumeju i savladaju različite poteškoće koje stoje na putu odrastanja.

Aktivnosti „Super autobusa” održavaju se u javnim prostorima dostupnim deci – u parkovima, na trgovima, kao i u vrtićima, školama, omladinskim centrima, domovima kulture, mesnim zajednicama, domovima za decu, bolnicama i drugim ustanovama i institucijama koje rade sa decom i mladima.

Od početka godine „Super autobusa” je svoje aktivnosti realizovao u više od 30 mesta na preko 40 različitih lokacija, gde je okupio i animirali o preko 3000 dece.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim mesecima. „Super autobusa” je jedan od programa, organizacije SOS Dečija sela Srbija, koja brine o deci bez roditeljskog staranja i pruža podršku ugroženim porodicama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com