Društvo

“Nema” para za isplatu roditeljima kojima duguje Pčelica?

Učestale su primedbe Nišlija, da isplata razlike roditeljima dece koja pohađaju vrtiće JP “Pčelica” sve više kasni. Mnogi od njih uplašeni su da će ostati bez obećane razlike, iako su potpisali Sporazum sa ovim javnim preduzećem. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kao odgovor da li će roditelji dobiti obećan novac, nabrojao je sva skorašnja izmirenja i uplate koje su izvršene poslednjih nedelja i dana, ponovio je da on odgovoran za izvršavanje obaveza Grada.

Na pitanje novinara – Da li je tačno da Gradu ponestaje para za isplatu roditelja čija deca pohađaju niške “državne” vrtiće a potpisali su sporazum?, gradonačelnik Niša kaže:

“Jesam upoznat sa tim. Na izmirenje dugova JKP “Gorica” je otišlo 150 miliona dinara. Traže se drugi izvori. Ja ne tražim izgovor i opravdanje, ja tražim rešenje”, odgovorio je Bulatović.

Upitan da obeća roditeljima isplatu, Bulatović je nabrojao šta je sve isplaćeno u poslednje vreme i napomenuo da je on odgovoran gradonačelnik i da se ne uzima u pitanje izvršenje obaveze Grada.

Čak 50% roditelja je tužilo Grad i ti troškovi su sa 6 000 otšli na 80 000 dinara, to je trebalo da se izbegne formiranjem Radnog tela, ali se od toga odustalo, završio je gradonačelnik.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com