Društvo

Niške porodilje dobile zaostale isplate od Grada

Sva zaostala dugovanja porodiljama u Nišu, od 1. januara zaključno sa poslednjim mesecom su isplaćena. Isplaćene su i sve jednokratne pomoći, kao i stipendije talentovanim učenicima i studentima, tako da Grad Niš više nikom ništa ne duguje, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Iz gradskog budžeta za ove namene izdvojeno je 15 miliona dinara i ubuduće se sve naknade isplaćivati redovno, dodao je Bulatović.

Zaostale isplate za majke koje su prvi put rodile dete koje iznose 20. 000 dinara, kao i jednokratne pomoći od 50.000 dinara za nezaposlene majke za prvo, drugo, treće i četvrto rođeno dete u potpunosti su isplaćene, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Za ove namene, ali i za ostale zaostale isplate koje se tiču stipnedija za talentovane učenike i studente iz gradskog budžeta izdvojeno je 15 miliona dinara.

„U borbi protiv „bele kuge“ dobrom socijalnom politikom za stvaranje stabilne i zdrave porodice dali smo doprinos i isplatili sva dugovanja prema porodiljama i talentovanim učenicima i studentima. Namera nam je da redovno isplaćujemo svoje obaveze i tražimo rešenje da se to više ne dešava i pronađemo red prioriteta“, kaže gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

241 5462 01.AVI snapshot 00.01 2016.08.23 12.25.10Isplate su kasnile i do šest meseci i da ne bi dolazilo do utuženja građana zbog kojih će na ime troškova suda, advokata, izvršitelja i kamata, iz gradske kase otići oko 150 miliona dinara, Bulatović dodaje da je namera Grada da pokrene sistem javnih finansija za dobrobit građana.

„Situacija u gradskoj kasi je uvek teška zato što je limitirana. Budžet Grada je oko sedam milijardi i vi od tih sedam miljardi morate da podelite 12 i po milijardi, kakva je projekcija budžeta za 2016. godinu. Sada se opredeljujemo za red prioriteta i za ono što nas neće dovesti u velike finansijske probleme. Danima pričam o tome da je stotinu miliona otišlo i da niko ne želi da brine o jednom dinaru koji ode na kamate, izvršiteljima ili na ime sudskih troškova, a problem smo rešili. Imajte stprljenja i vere da možemo da pokrenemo sistem javnih finansija za dobrobit našeg grada“, kaže Bulatović.

Podsetimo, krajem jula iz Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu je saopšteno da će do kraja avgusta biti isplaćeno svim porodiljama. Grad Niš je 19. avgusta isplatio sve stipendije talentovanim učenicima i studentima za 2016. godinu, zaključno sa julom mesecom, potvrdili su iz Uprave za obrazovanje.

Novac je primilo 27 učenika i 96 niških studenata, koji pravo na gradsku stipendiju imaju po osnovu Odluke Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata Grada Niša. Mesečni iznos stipendije je 6.000 dinara, i Grad je za ove namene uplatio ukupno 5.166.000 dinara talentovanim učenicima i studentima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com