Društvo

“Ne prljaj

Smeće u kanalu oko parka u Labskoj ulici u niškom naselju „Šljaka“ je očišćeno zahvaljujući kampanji za zaštitu životne sredine „Ne prljaj. Nemaš izgovor“, a kojoj su se priključili građani i predstavnici Gradske opštine Crveni krst.

Niš je nakon Beograda, Novog Sada, Vrbasa, Mokrina, Čačka, Bora, Pirota i Kragujevca bio stanica ekološkog karavana „Ne prljaj. Nemaš izgovor“.

„Prosle godine smo u Nišu čistili korito i reon oko Gabrovačke reke, a u celoj Srbiji smo očistili preko 100 lokacija u 15 gradova širom Srbije. Međutim, nakon završetka akcije čišćenja primetili smo da sve što očistimo vrlo brzo bude ponovo zaprljano. Zato smo odlučili da pokrenemo „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ kao jedinstvenu kampanju kojom želimo da ukažemo građanima na neophodnost promene svesti prema okolini u kojoj žive“, kaže Dušan Mićunovi, predstavnik ekološke kampanje u Nišu.

Predstavnik Grada Niša Miroslav Milutinović predsednik opštine Crveni KrstKako se naselje „Šljaka“ i park u Labskoj ulici nalaze na teritoriji Gradske opštine Crveni krst i predstavnici ove opštine i građani su se priključili akciji.

„Ovde smo već pokrili kanal, tamonirali zemlju, uradili betonskei staze. Planiramo da uskoro na ovom mestu bude i mobilijar, nekoliko klupa i letnjikovac kako bi spojili ovo igralište sa parkom“, kaže predsednik Gradske opštine Crveni krst, Miroslav Milutinović.

U saradnji sa predstavnicima kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor“ planirane su još tri lokacije za čišćenje na području Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com