Kultura

Konkurs za mlade umetnike

Centar za unapređenje društvene svesti „Super građanin“ iz Niša raspisao je konkurs za učešće na jednom od pet „Multimedijalnih izazova“. Konkurs je otvoren za mlade neafirmisane umetnika svih profila, ali i za afirmisane umetnike, koji žele da odgovore na jedan od pet izazova.

Izazov prvog „Multimedijalnog izazova“ je „MANJE je više“, a biće održan u nedelju, 11. septembra 2016. godine na Amfiteatru parku Čair, od 18 sati.
Ideja organizatora je da na istu temu odgovore umetnici, svako iz svoje oblasti delovanja, kroz sliku, film, fotografiju, muziku, strip, grafit.

„Želja nam je da odmerimo umetničke snage Niša, povežemo različite umetnike, utičemo na neke nove umetničke aktivnosti i postavimo osnovu za veću društvenu angažovanost umetnosti“, kažu u Centru za unapređenje društvene svesti.

Zainteresovani umetnici za ovaj konkurs treba da pošalju svoju fotografiju, nekoliko rečenica o sebi i svom umetničkom radu, kao i najviše tri primera svog autorskog rada: snimak, fotografija, pisani dokument.

Ukoliko učesnici nisu u mogućnosti da obezbede neka sredstava za rad u okviru „MM izazova“, kao što su boje, papir, izrada fotografija i slično, u prijavi bi trebalo precizno da navedu potrebna sredstva, na osnovu čega će organizator birati učesnike.

Sve podatke mladi umetnici šalju na email: konkurs@supergradjanin.org rs sa naznakom: „Za učešće u „Multimedijalnom izazovu“.

Rok za prijavu I „Multimedijalni izazov“ je sreda, 31. avgust 2016. godine, ali se zainteresovani učesnici mogu prijaviti i i za ostale „MM izazove“, najkasnije do nedelje, 4. decembra 2016, jer će se poslednji „Izazov“ održati u nedelju, 11. decembra 2016. godine.

Projekat „ Multimedijalni izazov“ finansira Uprave za omladinu i sport Grada Niša, a sprovodi Udruženje građana „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com