Društvo

NOVA FABRIKA! Nova radna mesta za Nišlije

Gradsko veće Niša jutros je dalo saglasnost da gradonačelnik Niša Darko Bulatović u prisustvu ministra privrede Goran Kneževića potpiše Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i holandske kompanije COOPERTIEF IMI EUROPE U.A. koja će naredne godine izgraditi novu fabriku u Nišu. Ova investicija vredna je 30 miliona evra, dok će u fabrici posao naći 1250 Nišlija.

“Kompanija Cooperatief IMI Europe posluje u okviru grupacije Integrated Mickro- Electonics Incorporated (IMI) koja je predstavlja vodećeg svetskog dobavljača elektronskih dobara u oblasti autoindustrije, industrije, medicine. Proizvodne, prodajne i istraživačke ogranke imaju u Aziji, Evropi i Severnoj Americi, kao i 13 fabrika u šest zemalja. Evropski ogranak osnovan je u Bugarskoj 1997. godine, a s obzirom da ova industrijska lokacija beleži veliki rast, najvećim delom u automobilskom sektoru, investitor je odlučio da se otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi, odnosno kao konačna destinacija izabran je Niš”, rekao je pred Gradskim većem Milan Ranđelović, direktor Kancelarije za loklni i ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima ova investicija teška je 30 miliona evra i biće najveća koju je Niš ostvario poslednjih godina. Fabrika će uposliti 1250 radnika.

Za sada je biraju lokacije, u opticaju su dve jedna kod Elektronske industrije druga preko puta Kazneno popravnog zavoda.

14060111 10202041578837142 219920904 o

Memorandum o razumevanju o otvaranju novog proizvodnog pogona holandske kompanije Cooperatief IMI Europe, potpisan je danas u Gradskoj kući. Potpisnici ovog ugovora su generalni direktor ove kompanije Eriko De Kandido, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministar privrede Goran Knežević.

Upravo dolazak ministra privrede u Niš, prva je zvanična poseta ovog političara, a on je izrazio zadovoljstvo što je njegova poseta vezana za otvaranje novih radnih mesta u gradu na Nišavi.

14060492 10202041572716989 1751908862 o

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com